Peeter Volkonski: naiste tööd on need, mida teeb naine, ja meeste tööd need, kui tuleb keegi kutsuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski
Peeter Volkonski Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuuekümneseks saanud Peeter Volkonski on oma praeguse abikaasa Mariaga koos olnud juba üle 25 aasta. Iseennast analüüsides leiab ta, et mõnes mõttes on temaga lihtne koos elada, mõnes mõttes jälle keeruline.

Keeruline ennekõike seepärast, et tal on alatihti palju tegemisi, kirjutab Naisteleht. «Aga lihtne selle poolest, et kui harjutakse sellega ära, et mul ongi kogu aeg igasugused tegemised, siis on selge. Ja lihtne ka selle poolest, et kui on vaja pilt seinale riputada, siis Maria ei hakkagi mulle üldse pinda käima, vaid helistab kohe Kaidole. Tuleb Kaido ja paneb pildi seina,» naerab Peeter ja hõikab naisele, et eks ole ju nii. Kaido, muuseas, on üks kuldsete kätega töömees, kes vajadusel kõikvõimalikud tööd ära teeb.

Maria meenutab, et Volk on varemgi naiste ja meeste tööde kohta öelnud: naiste tööd on need, mida teeb naine, ja meeste tööd need, kui tuleb keegi kutsuda. «Jah, kui see teadmine on paigas, on minuga lihtne elada,» ütleb Peeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles