Neli mehetüüpi, kellega võid sotsiaalmeedias kokku puutuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegusel ajal on üsna raske leida inimesi, kel poleks sotsiaalmeedias kontot. Võib ju tunduda, et me kõik tiirleme otsatus sotsiaalmeediakosmoses, kuid tegelikult hõljuvad naised ja mehed sotsiaalmeedias kahes erinevas maailmas.

Pole mingi saladus, et naised armastavad sotsiaalmeediat, kuid peamiselt kasutavad nad seda selleks, et oma eksi piiluda või teisi naisi kritiseerida. Mehed kasutavad sotsiaalmeediat aga hoopis teisiti. Näiteks võib su sõprade hulgas olla endine klassivend, kes kooli ajal armastas matemaatikat ja nüüd lisab Facebooki pilte ainult oma trummikomplektist. Või on sul üks meessoost tuttav, kellega sul pole ühtegi ühist sõpra, kuid kes siiski soovib sulle alati sünnipäeva puhul õnne ja kellele meeldib enamik sinu postitatud fotodest, kirjutab Elite Daily.

Järgnevalt on välja toodud neli erinevat mehetüüpi, keda võid sotsiaalmeedias kohata.

  • Mis silmist, see meelest

See mees meenub sulle ainult siis, kui Facebook tuletab sulle meelde, et täna on tema sünnipäev. Ta ei postita midagi, ta ei vajuta «meeldib» sinu postituste juures, ta ei kommenteeri. Ilmselt liitus ta sotsiaalmeediaga vaid seetõttu, et sõbrad käisid talle peale.

Positiivne on aga see, et ta ei hakka sulle kunagi närvidele käima. Sul pole aimugi, kas ta teeb karjääri mõnes kiirtoidurestoranis või üritab leiutada vähiravimit. Aga see ei häiri sind üldse.

  • Vaikne, kuid tappev

See mees ilmub välja vaid korra või paar aastas ning postitab midagi piisavalt rumalat, et teised meenutavad teda veel paar nädalat pärast seda. Võib-olla vaidleb ta oma eksiga mõne foto all olevates kommentaarides; võib-olla postitab midagi poliitika kohta, millest ta ise pole päris täpselt aru saanud. Võid kindel olla, et tema postitused püsivad veel mõnda aega sinu uudisvoos, kuna need saavad teistelt niivõrd palju tähelepanu.

See mees ei tea täpselt ka seda, mis on «meeldib» nupu funktsioon, seega ilmselt kirjutab ta lihtsalt su postituse alla «äge» või «kihvt». Ilmselt on tal kombeks pildistada end peegli ees välguga.

  • Uudishimulik mesikeel

Ta kommenteerib pidevalt, kuid sellest hoolimata tundub, et tal on aega ka eraelu jaoks. Ta ei pelga saata sõbrakutseid inimestele, kellega ta pole kordagi suhelnud. Ta jälgib teisi salamisi ja ilmselt on tal mingi salajane plaan, kuidas su tähelepanu võita.

Sa võid kindel olla, et tema nimi ilutseb paljude ilusate neidude piltide all, kuna ta vajutab aktiivselt «meeldib» nuppu. Ta oskab naistega osavalt suhelda, kuid seda peamiselt vaid interneti vahendusel.

  • Jälitaja, kes ei välju koduseinte vahelt

Sul pole ilmselt aimugi, kes see mees on või kuidas te sõpradeks saite, kuid võid kindel olla, et ta tuletab end sulle pidevalt meelde. Näiteks kommenteerib fotot, mille lisasid Facebooki kolm aastat tagasi.

Ta ei jäta ühtki uut postitust ilma tähelepanuta ja võib sulle peaaegu iga päev saata sõnumeid stiilis: «Hei, armsake!» Ta ei viitsi aega raisata tutvumisportaalidele, seega ta kasutab naistega tutvumiseks pigem Instagrami või Facebooki. Ole ettevaatlik tema postitustega, kuna endale tähelepanu tõmmates teed iseendast talle sihtmärgi.

Võta seda nii: sina oled nõtke kitseke, kes jookseb mööda sotsiaalmeediat ringi ja tema on salakaval kiskja, kes sind pidevalt jälgib. Kui oled tema sõbrakutse vastu võtnud, võid olla kindel, et ta saadab sulle 24 tunni jooksul sõnumi. Aga mõtle hoolikalt enne tema sõbrakutsele vastamist. Eriti ettevaatlik tasuks olla nende meestega, kellega teil pole ühtegi ühist tuttavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles