Kuus huvitavat võimalust, kuidas lisada oma menüüsse linaseemneid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linaseemnetes on palju toitaineid ja need pisikesed seemned on tervisele väga kasulikud. Linaseemneid soovitatakse ka neile, kes soovivad kaalust alla võtta.

Selleks, et linaseemnete kasulikku mõju nautida, tuleks neid päevas tarbida 1-2 supilusikat. Enamasti tekitab probleeme aga see, et paljud ei tea, kuidas linaseemneid oma menüüsse lisada, kirjutab healthmeup.com.

Mille poolest on linaseemned kasulikud?

Linaseemnetes on väga vähe kaloreid, kuid neis on väga palju oomega-3-rasvhappeid ja kiudaineid, mistõttu sobivad need väga hästi kaalulangetajate menüüsse. Oomega-3-rasvhapped vähendavad nälga ja täidavad hästi kõhtu. Need on ühtlasi ka head kasuliku kolesterooli allikad.

Linaseemnete tarbimine aitab alandada vererõhku, vähendavad peavalu ja võitlevad teiste kõrgvererõhutõve sümptomitega.

Linaseemned on eriti kasulikud just naistele, kuna need aitavad vähendada menopausile eelnevaid sümptomeid (kergesti ärritumine, ebaregulaarne menstruatsioonitsükkel jne). 

Kuidas lisada linaseemneid oma menüüsse?

  • Linaseemneid võib tarbida jahvatatult või õlina. Jahvatatud linaseemneid võib lisada kõikidele toitudele, kuna see teeb iga roa toitvamaks.
  • Lisa linaseemneid näiteks jogurtile. Puista 1-2 supilusikat linaseemneid (jahvatatud või terveid) väherasvasele jogurtile. See on ideaalne trennijärgne snäkk! Jogurt on hea valkude ja kaltsiumi allikas, selles on ka vitamiine, kaaliumit ja magneesiumit.
  • Lisa linaseemneid oma hommikusöögile: puista neid näiteks valgukokteili, kaerahelbepudru, pannkoogitaigna või omleti sisse.
  • Jahvatatud linaseemned meenutavad tekstuurilt jahu, seega võib seda kasutada erinevate küpsetiste valmistamiseks. Asenda umbes 25-50 protsenti jahust jahvatatud linaseemnetega.
  • Puista kanafilee või muu liha enne praadimist või ahju pistmist üle linaseemnetega. Linaseemned on väga mitmekülgsed, need sobivad nii magusate kui soolaste roogade sisse. Linaseemneid võib puistata supi sisse või salatile.
  • Linaseemned on hea koostisosa ka erinevate smuutide sees. Linaseemnetes on lahustuvaid kiudaineid, mis veega segatuna muutuvad paksemaks. Lisa üks supilusikas linaseemneid iga 450 ml vedeliku või muu koostisosa kohta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles