Viis ebameeldivat iluprobleemi ja nende lahendused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad üsna hästi, kuidas seljatada inetu vistrik või kuidas sassis juustest ilus soeng võluda, ent teatud iluprobleemid tekitavad meilegi aeg-ajalt peavalu. Õnneks ei leidu ühtki probleemi, millele poleks võimalik lahendust leida.

Daily Makeover pani kirja viis tüütut iluprobleemi ja nende võimalikud lahendused.

  • Monokulm

Ära võta midagi drastilist ette! Lihtsalt eemalda pintsettide abil tüütud karvakesed. Ent ole ettevaatlik – ära eemalda nii palju karvu, et kahe kulmu vahe muutuks liiga suureks. Monokulmust vabanemisel järgi vana head põhimõtet: vähem on rohkem.

  • Tumedad ringid

Kui sind häirivad silmade ümber olevad tumedad ringid, tupsuta silmade alla jumestuskreemi. Kindlasti hajuta jumestuskreem naha sisse. Alusta jumestuskreemi tupsutamist silma sisemise nurga alt ja liigu mööda silmaalust silma välimise nurga suunas.

  • Õhukesed juuksed

Õhukesi juukseid ei saa otseselt iluprobleemiks pidada, kuid õhukeste juustega naised näevad kõvasti vaeva, et nende kiharad oleksid paksemad. Kõige parem lahendus probleemile on pärast juuste rätikuga kuivatamist juustesse kanda kiharatele volüümi andvat vahtu. Seejärel kalluta pea allapoole ja föönita juuksed kuivaks. Kui juuksed on kuivad, hoia pead endiselt all ja tõmba harjaga paar korda läbi juuste. Lisaks sellele võid kasutada ka koolutajat või rulle, et juuksed näeksid paksemad välja.

  • Kõõm

Kõõm tekib siis, kui kiirelt vananenud ja surnud naharakud kogunevad ning põhjustavad ärritust. Kui soovid ebameeldivast kõõmast vabaneda, loputa juukseid näiteks äädikaga, eriti tõhus on õunaäädikas. Äädikas viib juustest minema kogunenud surnud naharakud ja äädika kasutamine ei mõju juustele nii karmilt kui mõni šampoon või palsam. Sega kokku võrdses koguses sooja vett ja äädikat (umbes 200  milliliitrit, kuid seda kogust võib muuta sõltuvalt juuste pikkusest). Vala segu juustele, masseeri paar minutit peanahka ja loputa juukseid põhjalikult sooja veega. Oota umbes 8-12 tundi enne duši alla minekut ja juuste pesemist. Loputa juukseid äädikaga iga nädala või paari tagant.

  • Sissekasvanud karvad

Sissekasvanud karvu esineb siis, kui karvakesed tõmbuvad naha all rulli või kasvavad mööda naha pinda, jäädes pealmise nahakihi alla lõksu. Sissekasvanud karvadega koos võib esineda ka ebameeldivaid mügarikke. Hea uudis on see, et sellele probleemile on lihtne lahendus. Nimelt tasuks oma ravimikapist välja otsida aspiriin, kuna see vähendab punetust ja põletikku – sissekasvanud karvade kaht kõige enam levinud sümptomit. Leota kaht aspiriinitabletti soojas vees (üks teelusikas), kuni saad pastalaadse segu. Lisa üks teelusikas mett ja kanna pasta muret tekitavale piirkonnale. Lase pastal umbes 10 minutit mõjuda, loputa sooja veega ja patsuta nahk kuivaks. Tee seda üks või kaks korda nädalas. Koos «aspiriiniraviga» võiks proovida ka suhkrust valmistatud kehakoorijat, mis koorib õrnalt nahka ja eemaldab surnud naharakke ning aitab sissekasvanud karvadel välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles