Aasta juuksuriks valiti osav meestejuuksur Marica Voogla

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marica Voogla soengukollektsioon
Marica Voogla soengukollektsioon Foto: Mari Teppo

Tänavu oli Eesti juuksuritel esmakordselt võimalus soengukollektsioone luues omavahel mõõtu võtta. Selline ülesanne nõuab nii loomingulisust, tehnilist professionaalsust kui ka edukat meeskonnatööd, sest olulist rolli mängib peale kõige eelnimetatu ka koostöö fotograafi, modellide ja teiste abilistega.

Kollektsiooni loomine pole lihtne ja Eesti Juuksurite Ühendusel on hea meel tõdeda, et meie juuksurid saavad sellise ülesandega väga edukalt hakkama. Selleks, et valida välja parim, palus EJÜ kollektsioone hinnata nii kohalikel kui ka välismaistel juuksuritel ja stilistidel. Väga tasavägiselt jaotunud punktid tõid võidu Marica Vooglale (Kamibi). Rahvahääletuse võitis aga Anne Kruusi (Revaalia) töö.

Juuksur: Anne Kruus, meik: Kaie Kati Võrno. Foto:
Juuksur: Anne Kruus, meik: Kaie Kati Võrno. Foto: Foto: Anu Raudsalu

Marica, kes nüüd kannab tiitlit aasta juuksur, tööde plussiks märkis žürii nii terviklikkuse kui ka selle, et stiilsetel piltidel oli otsene seos hetkel valitsevate salongitrendidega. Tähtsaks osutus ka see, et juuksur oli seadnud endale väljakutseks luua meestesoengute kollektsioon.

Marica Voogla soengukollektsioon. Foto:
Marica Voogla soengukollektsioon. Foto: Foto: Mari Teppo

Oma kollektsiooni tutvustas Marica Voogla järgmiselt: «Alates Simsonist ja Delilast on pikad juuksed olnud jõu sümboliks. Läbi aegade aeti aga orjadel pea paljaks, et sümboliseerida nende alandlikkust ja staatust. Tänapäeval on ülilühike juus mugavuse tunnus ja pikka lubavad endale mehed, kes pühendavad enese välimusele rohkem aega. Viimase aja trend aga on ühendanud nii ülilühikese kui ka pika juukse – undercut. Samal ajal habe tähendab meheikka jõudmist, habe on mehelikkuse tunnus, mehe uhkus.»

Marica Voogla soengukollektsioon. Foto:
Marica Voogla soengukollektsioon. Foto: Foto: Mari Teppo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles