Silja Luide jagab jahutarkust ja oma sidrunikoogi retsepti

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastab küpsetisi: Silja Luide.
Armastab küpsetisi: Silja Luide. Foto: Kaupo Kikkas

Ka odrajahust saab head kohupiimakooki, selgub Silja Luide raamatust «10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes».

Uus küpsetiste kogumik on Pariisis Le Cordon Bleu kokakoolis õppinud toidublogija ja -ajakirjaniku Silja Luide (vt ka siljafoodparis.blogspot.com) kolmas kokaraamat. Sealt leiavad nõuandeid ja retseptiideid nii need, kes tahavad eri jahusorte proovida, kui ka need, kes hädas gluteenitalumatusega.

Üks, mis Silja tasahilju selle raamatuni juhtis, oligi see, et üks tema lähedastest ei talu gluteeni – tal on juba viisteist aastat nisujahuta küpsetamise kogemust. Teisalt on ta küpsetamis- ja katsetamishimuline ning valmis huvitavama maitse nimel köögis öid veetma: tulemuseks kook või pirukas, kus täpselt väljamõõdetud kogus rukki-, kaera-, tatra- või speltajahu annab nisujahule põneva maitselisa või marjadega segatud maisi- ja kaerajahust tulevad mahlased muffinid. Ka tervislikkus on Siljale jahu puhul oluline, sestap meeldivad talle iseäranis täisterajahud, kus kiudained, vitamiinid ja mineraalid erinevalt rafineeritud jahust alles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles