Toidud ja joogid, mida tasuks õhtuti vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahetult enne uneaega söömine soodustab kaalutõusu ja häirib ööund. Samuti võib hilisõhtul söömine põhjustada kõrvetisi, mis teatavasti tekitavad väga ebameeldiva enesetunde.

Ekspertide hinnangul tasuks õhtul süüa vähemalt kolm tundi enne uneaega. Isegi, kui sul õnnestub õigel ajal süüa, tasuks jälgida, et menüü ei sisaldaks toite, mis võivad und häirida või tekitavad ebameeldivaid kõrvetisi, kirjutab womenshealthmag.com.

1. Alkohol. Alkohol lõõgastab kõhu ja söögitoru vahel olevaid sulgureid, mille tulemusel ei suuda keha hoida toitu õiges kohas. Vahetult enne magamaminekut alkoholi tarbimine suurendab tõenäosust, et sul tekivad kõrvetised.

2. Limonaad. Limonaadid on üsna happelised ja happelisus mõjutab kõhu ning söögitoru vahel olevaid sulgureid. Lisaks avaldavad limonaadis olevad gaasid maole liigselt survet.

3. Šokolaad. Teatud šokolaadides võib olla liiga palju rasvu, lisaks leidub šokolaadis kofeiini ja teisi stimuleerivaid aineid, mistõttu tasuks šokolaadi kindlasti õhtuti vältida.

4. Juust. Juust on üsna rasvane, aga kui soovid õhtul juustu süüa, eelista tugevamaid sorte (nt parmesani), sest need tekitavad vähem kõrvetisi kui pehmed juustud (nt feta ja mozzarella).

5. Pähklid. Rasvased söögid ja joogid põhjustavad kõrvetisi, pole vahet, kas tegemist on küllastunud või küllastumata rasvhapetega. Kuigi pähklites on palju kasulikke rasvu, tasuks ka neid õhtuti vältida. India pähklid, kreeka pähklid, makadaamiapähklid ja maapähklid on kõige hullemad. Pistaatsiapähklid ja mandlid on veidi kasulikumad.

6. Tsitruselised. Tsitrusviljad on väga happelised. Apelsinimahl on üks halvemaid jooke, mida õhtul tarbida.  Ka näiteks rohelise õuna söömine võib tekitada kõrvetisi.

7. Kohv. Kohv sisaldab samuti happeid, lisaks tekitab kohvis olev kofeiin maos veel lisahappeid. Kui soovid õhtul kohvi juua, eelista kofeiinivaba kohvi, kuna see on vähem happeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles