See võib muuta kõike, mida teadsid stressist ja seksist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjas «Journal of Sexual Medicine» avaldati hiljuti uurimus, mis keerab pea peale levinud arusaama, et stress mõjub pärssivalt naiste sugutungile. Selgus, et mõõdukalt või keskmiselt stressis naised seksivad sagedamini kui need, kellel stress puudub.

Michigani ülikooli teadlased viisid läbi pikaajalise uuringu, kus uuriti 952 naist, vanuses 18-20. 23 protsenti naistest olid kas mõõdukas või tõsises stressis. Iga nädala lõpus täitsid naised küsimustiku, kuhu tuli märkida ka seksuaalvahekordade arv viimase nädala jooksul, edastab Teazy.ee.

Võiks ju arvata, et stress paneb naised ohjeldamatult jäätist sööma, aga teadlased avastasid siiski hoopis midagi muud – nimelt olid stressis naised tervelt 1,6 korda sagedamini vahekorras kui naised, kelle stressinäitajad olid normis.

Selline uuringutulemus võib olla ausalt öeldes huvitav, sest kõik eelnevad uuringud on näidanud just vastupidist. Samas on oluline märkida, et vastust küsimusele, miks see nii on, siiski ei leitud. 

Arvatakse, et seksuaalkäitumist mõjutavad sellised emotsioonid nagu süütunne, kurbus, kerge ärritumine jms. Varasemalt on tehtud ka uuringuid, kus leiti, et juhuslikud vahekorrad on seotud madala enesehinnangu, ärevuse ja depressiooniga.

Veel on leidnud kinnitust, et naiste seksuaalne käitumine on riskantsem, kui nad on kurvad või neid saadab pidev ärevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles