Kes kardab halle salke?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine modell Linda Rodin on hoolimata oma vanusest endiselt atraktiivne ja stiilne
naine.
Endine modell Linda Rodin on hoolimata oma vanusest endiselt atraktiivne ja stiilne naine. Foto: Sipa USA/ScanPix

Popkultuur seab naistele karmid standardid, millega sammu pidada. Kuigi vaid elukogemus saab muuta meid küpsemateks ja targemateks, näib, et naine peaks suutma igavesti nooreks ja siledaks jääda. Kui uskuda telereklaame, on naise elu üheks kohutavaimaks katsumuseks esimeste kortsude või halli karva leidmine, kirjutab Ooolala moeblogi.

Seega pole ime, et nii paljud staarid tunnevad tungivat vajadust end iluoperatsioonide abil kohendada lasta. Kui meeste puhul räägitakse nende edukusest, elukogemusest ja tõsiseltvõetavusest, on naiste puhul teemaks ikka ja jälle nende välimus. (Mäletate alles hiljuti Renee Zellwegeri ümber kihanud meediavahtu?) Eksperimente naistele ja meestele seatud topeltstandardite kohta on tehtud küll ja veel ning neist polegi tarvis täna pikemalt rääkida.

Küll aga peab rõõmsalt tõdema, et mitmete kuulsuste mõjul on näha positiivseid muutuseid, mis oma eeskujuga aitavad ka teistel naistel end enesekindlamana tunda. Näiteks see, et hallid juuksed on muutunud omaette trendiks.

Iseenesest on kummaline mõelda, kuidas suurem osa naisi ei suuda enam isegi oma algselt juuksevärvi meenutada ning värvimisest on saanud üks lõputu ja tüütu kohustuste ratas. Teiseks, miks me enamasti usume, et hallid juuksed kedagi koledamaks muudavad?

Hea on näha, et järjest enam on neid kuulsuseid, kes oma loomulikku juuksevärvi enam varjata ei püüa, vaid näitavad, et nende juuksevärv ei muuda neid vähem kauniks. Vastupidi, vähemalt mina isiklikult leian, et kõikides neis naistes on midagi erakordselt paeluvat ja kaunist. Ja enesekindlus, julgeda olla «ise», on alati atraktiivne. 

Loomulikult on igaühe enda otsus see, kas ja millisel määral peaks värvima juukseid ning varjama tekkivaid kortse (ja kindlasti ei soovita ma iseend hooletusse jätta), kuid igatahes ei tasuks vist liialt muretseda paratamatuse pärast - me kõik saame vanemaks! Ja seega on endal lihtsam kui see omaks võtta, seda enam, et vaid elades saame me targemaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles