Pidupäevaks küpsisekooki

Küpsisekook

FOTO: Ragne Värk

Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja retsepti küpsisekoogiks, mis tuleks päev enne serveerimist külmikusse pista.

Küpsisekook

  • 100 ml 35-protsendilist rõõska koort        
  • 100 g toasooja šokolaadiga toorjuustukreemi
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • 450 g klassikalisi kandilisi küpsiseid
  • kuuma kohvi (küpsiste niisutamiseks)    
  • 1 tops (230 g) koorest mangopudingut 
  • 100 g créme fraiche´i 
  • 150 g tumedat šokolaadi

Vahusta koor ning lisa õrnalt segades juurde toorjuustukreem. Haki pähklid ning lisa 75 g pähkleid vahukooresegule.

Pane alusele 3 x 2 küpsist ja lao kihiti küpsised koos täidistega: küpsised, vahukooresegu, küpsised, mangopuding, küpsised, vahukooresegu, mangopuding, küpsised, créme fraiche, küpsised. Sulata šokolaad ja kata sellega kook (ära kindlasti unusta küpsised enne kihiti laotamist korraks kohvi sisse kasta).

Lase koogil külmkapis üleöö maitsestuda ning kaunista siis ülejäänud pähklitega.