Chablis – jah, see on Chardonnay!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma valdustes: parimad Chablis’d tulevad umbes saja hektari suuruselt nõlvalt. Pildil Laroche’i veinimaja esindaja Gwenanël Laroche.
Oma valdustes: parimad Chablis’d tulevad umbes saja hektari suuruselt nõlvalt. Pildil Laroche’i veinimaja esindaja Gwenanël Laroche. Foto: Peep Moorast

Nii mõnigi, kes Chardonnay-veini peale muidu nina kirtsutab ja seda igavaks peab, ei pruugi maailmakuulsa Chablis’ poole kätt sirutades teadagi, et see on tehtud samast viinamarjast, tõdeb sommeljee ja veiniajakirjanik Peep Moorast.

Burgundia on üks neid veinipiirkondi, mis Prantsusmaast kõneldes paljudel esimeste seas pähe turgatab – pole ka ime, sest sealt tulevad ühed maailma paremad ja kallimad veinid. Pisike Chablis, üks Burgundia silmapaistvamaid veinialasid ja suurim valge veini tootja, hiilgab aga vastupidisega: imelise Chablis’ linnakese ümbrusest pärit samanimelised valged veinid pole erinevalt paljudest teistest burgunderitest hinnalt sugugi nii kättesaamatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles