Miks mehed teisi naisi vaatavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Fakt: enamik suhtes olevaid mehi vaatab sageli teisi naisi, kuid see ei tähenda, et mees tahaks võõra naisega voodisse pugeda. Seda ei tasuks võtta ka isiklikult, kui mees teist naist vaatab. Teadlased on kindlaks teinud, et see on meestele loomuomane ja nad ei saa selles suhtes midagi teha.

YourTango pani siiski kirja kolm põhjust, miks mehed teisi naisi vaatavad. Loo lõpus on välja pakutud seegi, kuidas võiks naine sellele reageerida.

1. Süüdi on mehe aju

Teadlaste sõnul on üks suurimaid erinevusi mehe ja naise aju vahel see, et meeste seksuaalse püüdluse osa ajus on 2,5 korda suurem kui naistel. Kaasaegse mehe aju on loodud nii, et ta hoiab oma silmad pidevalt lahti, et leida viljakat kaaslast. See ei tähenda, et mees läheks kohe potentsiaalset naist taga ajama, kuid ta vaatab siiski ringi.

2. Ka testosteroonil on oma osa

Meeste testosterooni tase on kuus korda kõrgem kui naistel. Columbia ülikooli teadlased avastasid, et testosteroon nõrgendab seda ajuosa, mis kontrollib impulsse. Teisisõnu: enamik mehi vaatab enne, kui mõtleb.

3. Mehed armastavad silmadega

Uuringud on näidanud, et kui naisi tõmbab pigem tuttavate nägude poole, mõjuvad meestele erutavalt näod, mida nad enne pole näinud. Seega võib öelda, et meestele meeldivad uued ja huvitavad naised. 

Järgmine kord, kui märkad, et mees vaatab mõnda võõrast naist, küsi endalt, kas sind pahandaks näiteks see, kui mees jõllitaks mõnda ilusat autot. Ilmselt mitte. Mida siis teha, kui mees jääb sulle vahele teiste naiste vaatamisega?

1. Ära tekita mehes süütunnet. Kuigi sul võib olla kiusatus seda teha, ära toksa meest oma küünarnukiga, ära jõllita teda tigedalt ega pillu õelaid kommentaare. Selline käitumine näitab ebakindlust ja võib tekitada ebavajalikke vaidlusi.

2. Ignoreeri seda, kuna see on ajutine. Mehed vaatavad ilusaid naisi samamoodi nagu me vaataks ilusaid liblikaid - need tõmbavad hetkeks meie tähelepanu, kuid kaovad kiirelt meelest.

3. Kui soovid, tõmba sellele mänguliselt ja lõbusalt tähelepanu. See aitab mehe tähelepanu taas sinule tõmmata. Pea meeles, et su mees on sinuga, kuna ta armastab sind.

Seksikas, ilus ja stiilne naine, keda mees hetkeks vaatas, pole võrreldav selle tugeva sidemega, mis on sinu ja mehe vahel. Teievaheline emotsionaalne side on kordades sügavam kui kiire pilk võõrale naisele. 

Ühtlasi tasuks meeles pidada, et see pole ainult omane meestele, ka naised vaatavad mõnikord võõraid mehi. Ent naised teevad seda märkamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles