Miks ei tohiks oma nägu puudutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näo puudutamine on miski, mida me teeme alateadlikult. Võimalik, et teed seda ka praegu. Miks ei tasuks aga nägu kätega üldse puudutada?

  • Sel viisil levivad pisikud

Meie sõrmed puudutavad klaviatuuri, raha, ukselinke, pangaterminale ja palju muid kohti, kus vohavad pisikud. Nägu puudutades kanduvad need pisikud näonahale ja see ei mõju nahale sugugi hästi ning võib tekitada vistrikke või põletikku, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

  • See võib muuta silmaümbruse nahka lõdvemaks

Kui oled harjunud oma silmi sageli puudutama ja sügama, võib juhtuda, et silmade ümbruses olev nahk kaotab oma elastsuse ning pisikesed veresooned lähevad katki. Silmaümbruse nahk on äärmiselt õrn ja seal asuvad veresooned võivad kergesti katki minna, mistõttu tekivad silmade alla inetud ringid.

  • See rikub meigi

Kui oled märganud, et su meik ei pea päeva lõpuni vastu, võib asi olla selles, et sa katsud liiga tihti oma nägu. Võid kulutada suuri summasid meigitoodetele, aga kui sa katsud oma nägu, on tulemus rikutud. 

Kuidas halvast harjumusest vabaneda?

  1. Kanna kaasas kätepuhastusvahendit ja kasuta seda enne, kui tunned vajadust oma nägu sügada või puudutada.
  2. Palu kolleegil või sõbral end takistada, kui nad märkavad, et hakkad oma nägu puudutama.
  3. Veendu, et su nutitelefon oleks puhas. Uuringud on näidanud, et enamik mobiiltelefone on kaetud bakteritega. Mobiili näo juurde tõstes suureneb oht, et su näonahale satub palju pisikuid.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles