Mida võib silmavärv sinu kohta paljastada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me näeme silmade abil kogu seda ilu, mis meid ümbritseb. Kuigi silmad aitavad meil maailma näha ja kogeda, paljastavad silmad nii mõndagi meie endi kohta. Öeldakse ju, et silmad on hinge peegliks.

Silmad on kõige esimesed, mida me võõra inimese juures vaatame. Silmad võivad paljastada, kui meile valetatakse või kui meile räägitakse tõtt. Silmad võivad lausa reeta seda, kui teine inimene on armunud, kirjutab Elite Daily.

Kuid lisaks sellele võib silmade abil aimata ka seda, kui palju suudab keegi alkoholi taluda, kui tugev on inimene vaimselt ja milline on tema iseloom.

1. Tumedate silmadega inimesed jäävad kergemini purju

Uuringud on näidanud, et tumedate silmadega inimesed ei talu nii hästi alkoholi kui heledama silmavärviga inimesed. Samuti on välja selgitatud see, et heleda silmavärviga inimesed kuritarvitavad alkoholi rohkem kui tumeda silmavärviga inimesed. 

2. Heledate silmadega inimesed võivad olla õelad

Austraalias läbi viidud uuring näitas, et heledate silmadega inimesed ei kipu teistega kuigi tihti nõustuma ja on palju konkurentsihimulisemad kui tumedate silmadega inimesed. Teadlased analüüsisid sadu inimesi ja selgus, et tumedate silmadega inimesi kirjeldatakse tihemini sõnadega «empaatiavõimeline», «sõbralik», «helde» ja «kaastundlik».

3. Tumedate silmadega inimesi saab rohkem usaldada

Katsete käigus on välja selgitatud, et kui inimestele näidata pilte erinevatest nägudest ja küsida, millised näod tunduvad usaldusväärsemad, valib suurem osa inimesi tumedate silmadega näod. Kõige vähem usaldusväärseks peetakse siniste silmadega inimesi, samas arvavad paljud, et sinisilmsed inimesed on kõige seksikamad. 

4. Heledate silmadega inimesed taluvad rohkem valu

Heledate silmadega inimeste valulävi võib olla kõrgem kui tumedate silmadega inimestel. Näiteks on teadlased kindlaks teinud, et heledasilmsed naised taluvad sünnitusvalu paremini kui tumedasilmsed naised. Lisaks esineb heledasilmsetel naistel vähem sünnitusjärgset depressiooni ja ärevust. 

5. Tumedad silmad tähendavad suuremat võimu ja domineerimist

Psühholoogiaajakiri Psychology Today väitel peetakse tumedasilmseid naisi ja mehi domineerivamaks ning võimsamaks kui heledasilmseid. 

6. Tumedate silmadega inimesed on spordis edukamad

Teadlaste sõnul suudavad tumedasilmsed naised ja mehed saavutada spordis paremaid tulemusi kui heledasilmsed. Tumedasilmsetel inimestel on rohkem melaniini, mis on justkui isolaator ajurakkude vahel. Mida rohkem on ajus melaniini, seda tõhusamalt ja kiiremalt suudab aju töötada. See tähendab, et sportmängudes, kus tuleb kiiresti reageerida, võib tumedasilmsetel teatud eelis olla. 

7. Silmavärv ütleb nii mõndagi inimese iseloomu kohta

Värsked uuringud on tõestanud, et iseloomuomaduste ja silmavärvi vahel on mitmeid seoseid. Näiteks pruunide silmadega inimesed on tõenäolisemalt sõbralikud, praktilised ja head suhtlejad. Nad oskavad olla tõsised, kuid samas suudavad nad ka elu nautida. 

Roheliste silmadega inimesi peetakse kõige müstilisemaks ja seetõttu on nad kõige ettearvamatu käitumisega. Rohesilmsed inimesed armastavad vabadust, neist õhkub seksikust ja nad töötavad pinge all väga hästi. 

Siniste silmadega inimesed on õnnelikud, siirad (hoolimata sellest, et neid peetakse kõige vähem usaldusväärseteks) ja väga intellektuaalsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles