Kuidas valida pulmafotograafi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui pakud pulmas toitu, mis pole kuigi maitsev, siis selle unustavad külalised ilmselt kiirelt. Kui palkad DJ, kelle muusikavalik ei lähe külalistele peale, unustatakse seegi, kuna kõik on pulmameeleolus. Aga pettumust valmistavad pulmafotod jäävad pikaks ajaks meelde nii sinule kui külalistele.

Pulmafotod aitavad hiljem seda tähtsat sündmust meenutada, aga kui need pole välja kukkunud nii, nagu sulle meeldiks, ei saa hiljem enam midagi muuta. Glamour pani kirja mõned küsimused, mida võiks potentsiaalsele pulmafotograafile esitada enne otsuse langetamist.

1. Kas teil on galerii pulmafotodest, mida me saaksime vaadata?

Galeriid vaadates saad aimu, milline lähenemine sel fotograafil on ja milliseid fotosid talle teha meeldib. Kui fotodest jääb mulje, et neil puudub ühtne joon, küsi fotograafilt, kas tohid ühendust võtta tema eelnevate klientidega. Seda ei juhtu küll tihti, ent vahel võid sattuda fotograafi otsa, kes «kaunistab» oma portfooliot teiste fotograafide töödega.

2. Milline on teie tööstiil?

Kas fotograaf palub pruutpaaril peatuga ja poseerida? Kas talle meeldib pigem pildistada n-ö käigupealt? Veendu, et tema tööstiil sobiks sellega, mida te ise olete ette kujutanud.

3. Kas te teete ka kihlusfotosid?

Paljud paarid ei tee enne pulmi kihlusfotosid, kuid tegelikult on see hea moodus fotograafiga harjumiseks. 

4. Kas fotograafil on oma ettekujutus fotodest või ta kooskõlastab oma mõtted pruutpaariga?

Igal fotograafil peaks olema ettekujutus, millised fotod tuleb kindlasti teha: pruutpaari vanemad, pruutpaar kahekesi, terve suguvõsa jne. Kas ta võtab arvesse teie erisoove või tegutseb vaid oma äranägemise järgi? 

5. Millist valgustust te kasutate?

Kas fotograaf võtab oma professionaalse varustuse kaasa ja kuidas mõjutab see pulmapaiga sisekujundust? Kas ta eelistab loomulikku valgust? Kui sulle ei meeldi välguga pildistamine, kas ta on nõus ka ilma välguta pildistama?

6. Kas teil on tagavara varustus?

Võta seda kui varuplaani: fotograafil peaks igaks juhuks olema varukaamera, välk, lisavalgustus, mitu mälukaarti, akud jne.

7. Kas fotograafe on üks või kaks?

Kui fotograafil on assistent, siis on tõenäolisem, et pulmapildid tulevad mitmekülgsemad ja ükski eriline hetk ei jää jäädvustamata. Võimaluse korral kohtu enne pulmi ka assistendiga.

8. Kui kiiresti saavad pildid pärast pulmi valmis?

Paljusid pruute üllatab see, et pulmafotode valmimine võib pärast pulmi aega võtta. Fotograafil võib olla sadu või isegi tuhandeid pilte, mille ta peab üle vaatama enne, kui esitab need kliendile. Kui soovid võimalikult kiirelt jagada oma pulmafotosid sotsiaalmeedias, palu fotograafil endale saata 1-2 pilti varem. Leppige kindlasti kokku ka see, kuidas ta fotod sulle edastab: kas mälupulgal, plaadil, laeb need kuskile üles vms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles