Mis on 5:2 dieet nahale ja miks tasuks seda proovida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2014. aastal lõi laineid dieet nimega 5:2, mis lubas viiel päeval nädalas toituda oma äranägemise järgi, kuid kahel päeval tuli limiteerida kalorite tarbimist 500 kilokalorile. Nüüd on dermatoloogid välja pakkunud, et sama «dieeti» võiks kasutada ka oma ilurutiinis, kuna see aitab jumet kaunimaks muuta.

5:2 nahadieedi idee seisneb selles, et kahel päeval ei kanna naine üldse meiki (need päevad ei pea olema järjest). Ekspertide hinnangul muudab see jume nooruslikumaks ja tervemaks vähem kui kuu ajaga, kirjutab Daily Mail.

«Mina ütlen oma patsientidele alati, et ilus nahk saab alguse jumestuskreemi alt. Meigiga liialdamine ilma piisavalt pikkade vahedeta võib kiirendada vananemisprotsessi, kuna see kahjustab elastiini ja kollageeni, mistõttu tekivad väikesed kortsud,» selgitas ilukliiniku omanik dr Esho.

Ta lisas, et meigis leidub parabeene, mis kogunevad päeva jooksul nahapooride ja naha pealmise kihi sisse. See aga soodustab nahas leiduva kollageeni ja elastiini lagundamist. Dr Esho ja teised ilueksperdid usuvad, et kui nahk saab kaks päeva meigist puhata, tekivad kiiremini uued naharakud ja jume muutub kaunimaks.

Nahaarst dr Noor Almaani lisas, et meik sisaldab tavaliselt lõhnaaineid, säilitusaineid ja kemikaale, mis võivad tekitada allergiat ning nahaärritust. «Regulaarselt meigist puhkamine on tark otsus, kuna siis saab nahk taastuda ning väheneb ka meigi tekitatud nahaärritus,» ütles ta.

Iluekspertide sõnul ei ole aga meik ainuke, mis nahka kahjustab – ka meigieemaldusvahendid võivad nahale liiga teha. Meigieemaldajates leidub sageli alkoholi või muid karme koostisosi, mis muudavad naha kuivaks ja põletikuliseks.

5:2 nahadieet

  • Puhasta oma nahka igal õhtul sinu nahatüübile sobiva näopuhastajaga. Seejärel kanna näonahale toonikut, mis muudaks poore ahtamaks ja niisuta nahka kreemiga. Kui pead õhtul tingimata kasutama meigieemaldussalvrätte, puhasta nahka hommikul hästi hoolikalt.
  • Kasuta meigivabu päevi selleks, et nahale puhastuskuuri teha – kasuta puhastavat näomaski ja auruta nägu kuuma veeauruga, et poole avada ja nahka puhastada.
  • Kui kasutad silmade all tavaliselt peite- või jumestuskreemi, kasuta meigivabadel päevadel seerumit, mis muudab silmade alust heledamaks ja muudab näo värskemaks.
  • Kui sul on probleemne näonahk ja sa ei taha meigivabadel päeval täitsa «paljalt» välja minna, kasuta BB kreemi, mis varjab iluvigu ja ühtlasi vähendab nahaärritust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles