Mulliparaad Riias ehk suurejooneline šampanjafestival lõunanaabrite juures

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooki ja sööki: Riia šampanjafestivali külastajad sai mekkida 160 sorti šampanjat ja vahuveini, mis valminud 11 riigis.
Jooki ja sööki: Riia šampanjafestivali külastajad sai mekkida 160 sorti šampanjat ja vahuveini, mis valminud 11 riigis. Foto: Riia Veini- ja šampanjafestival

Nad tegid seda jälle! Lätlased nimelt. Neil on äge šampanjafestival, mis teeb oma taseme ja haardega heas mõttes suisa kadedaks. Kuid õnneks pole Riia kaugel, ja vähemalt kord aastas ka maailma parimad šampanjad mitte.

Kolmandale Riia šampanjafestivalile anti avalöök filmi «Aasta Champagne’is» Euroopa esilinastusega, mulliparaadil sai maitsta üheteistkümnes riigis valminud 160 šampanjat ja vahuveini, neist enam kui pooled esindasid Champagne’i väärikaid šampanjamaju. New Yorgist ei pidanud paljuks Riiga sõita maailma üks hinnatumaid šampanjaajakirjanikke, Louis Roedereri auhinnaga pärjatud Peter Liem, meistriklassidele joosti tormi ning ühtekokku meelitas šikk üritus kolme päeva jooksul kohale üle 1350 külastaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles