Nahkpüksid – kõige universaalsem rõivaese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee

Nahast püksid on üks baasriietusesemeid. Nahast püksid on võidukäigul juba pikemat aega ning nende võidukäik jätkub. Ajakirjade seltskonna rubriikides võib kuulsuste jalas näha väga tihti just nahkpükse. Need on tavaliselt tehtud päris-, seemis- või kunstnahast, kirjutab Osta.ee moeblogi

Pärisnahk on kallis, kuid mugavus ja hingavus on seda väärt. Odavama hinnakalassi kunstnahast pükstest on levinuimad legginsid ehk liibukad, mis on tänavapildis meilgi ühed enim levinud püksid. Nende puhul tuleb silmas pidada, et nad oleksid piisavalt tummisest, st. tihedast kangast, et jalas pingule tõmmates ei tekiks sukapükste efekti, kus kogu pesu alt läbi kumab. See ei ole kaunis.

Foto: osta.ee

Kõige levinum on must värv, kuid populaarsed värvid on ka veinipunane, erkpunane, sinine, kaamelivärvi beež.

Musta värvi nahast pükse on väga lihtne kombineerida pea kõigega. Siin on mõned näited:

• Nahast püksid + T-särk. Särk võib olla täiesti tavaline valge või hall, kuid kui armastad sõnumitega T-särke, vali mõni nendest! (Pildil olevad nahksed legginsid leiad siit)

• Nahast püksid + suur lohvakas kudum + kontsakingad (või tossud/tennised)

• Nahast püksid + sviiter + nahktagi või mantel + kübar

• Nahast püksid + kihiline riietumine - näiteks T-särk, teksasärk, kudum ja suur karvane vest

• Nahast püksid + lühem kasukas + nahast sõrmikud + kübar või beanie

• Nahast püksid + valge klassikaline triiksärk või vabalt voogav siidisärk + kontsaga kingad

Foto: osta.ee

Kui enamasti on nahast püksid väga liibuvad, siis juba eelmisel aastal ilmusid areenile ka boyfriend stiilis nahast püksid. Kui omad juba selliseid või kavatsed need endale soetada, siis enamjaolt sellistel vabama ülemise osaga pükstel keeratakse sääreosa üles. Seda loomulikult vaid siis kui sääreava ei lõppe sooniku või kroogitud õmblusega - neid keerata ei saa. Teine variant - kui muidu kannad pükse kontsadega, siis madala jalatsi puhul võib sääreosa lihtsalt kortsu lükata. (Pildil olevad kunstnahast püksid leiad siit)

Minu tutvusringkonnas on nahast pükste osas arvamusi äärmusest äärmusesse. On nii neid, kes jagavad minu vaimustust kui neid, kes ei suuda kuidagi lahti raputada kujutluspildist, et nahast püksid on koledad, väljaveninud, 80ndate väljanägemisega ja kahtlemata käivad kokku ainult mootorrattaga. 

Nahast pükse otsisin endale 3-4 aastat, kuid tulutult. Kuidagi ei istunud jalas hästi, tegumood ei sobinud, pikkus oli vale jne. Lõpuks lasin need endale teha ühe väga andeka eesti moelooja juures. Tõepoolest nii universaalseid pükse on raske leida - sobivad igapäevase T-särk+kudum+tossu lookiga kui ka piduliku siidipluusi ja kontsakingadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles