Seitse küsimust, mis aitavad suhet tugevamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa pole kindel, mida partner võiks sinult tahta? Äkki oleks õige aeg välja selgitada. Üks suurimaid vigu, mida me kõik suhetes teeme, on see, et me ei esita piisavalt küsimusi.

Aga küsimuste esitamine on just see, mis aitab meil tuvastada, mida partner sinult soovib ja vajab, kirjutab Psychology Today. Siin on seitse küsimust, mis aitavad muuta igat suhet tugevamaks.

1. Mida ma võin sinu heaks praegu teha?

Kui sul on veidike vaba aega, miks mitte pakkuda oma aega partnerile mõne armastusväärse žesti jaoks. Meil kõigil on pidevalt niivõrd palju asju vaja teha ja vahel tunneme puudust abistavast kätepaarist. Pealegi aitab see tugevamat sidet luua, kui teete asju koos.

2. Kuidas ma saaksin sulle näidata, et ma armastan sind?

Enamiku paaride jaoks ei valmista probleeme nende kolme sõna ütlemine, kuid teod võivad öelda rohkem kui sõnad. Võib-olla ihkab kallim suudlust või seda, et sa aitaksid teda aiatöödes. Pole vahet, mida ta sinult soovib, ainuüksi selle küsimuse esitamine tekitab temas erilise tunde.

3. Kas minu juures on mõni pisiasi, mida sa sooviksid, et ma muudaksin?

See küsimus võib algatada tõsise ja keerulise vestluse, aga kui rõhutad sõna «pisiasi», võib vestlus muutuda tunduvalt kergemaks. Me teeme mõnikord alateadlikult asju, mis tekitavad partneris ebamugavust, kuid need asjad pole partneri jaoks niivõrd häirivad, et ta võtaks selle teema jutuks. See küsimus aitab teadvustada, mis partnerit häirib ja mida võiks muuta.

4. Kas sinu jaoks on mõni eriline koht, kuhu sa tahaksid minna?

Võib-olla pole teil hetkel võimalust sõita Pariisi, kuid vahel on tore lasta partneril valida mõni tema jaoks eriline koht – see võib olla ka kodu lähedal –, mida ta sooviks koos sinuga külastada. Võite teha ka plaane ajaks, mil teil on reisimiseks rohkem aega ja raha. Reisiplaanide tegemine annab teile millegi, mida pikisilmi oodata ja mis teeb teid õnnelikuks.

5. Mis muudab sind meie kooselu juures kõige õnnelikumaks?

See küsimus paneb kallimat mõtlema kõigile asjadele, mida ta teie suhte juures naudib. Rõõmudest rääkimine ja nende jagamine suurendab lähedustunnet ning annab teie suhtele sügavust.

6. Kas ma saaksin midagi teha, et sa tunneksid end rohkem armastatult?

Selline õrn küsimus võib partneri sõnatuks muuta, vähemalt hetkeks. Aga isegi, kui teil on vaimustav suhe, suudab partner kindlasti mõelda välja vähemalt ühe asja, mis muudaks teie suhte tugevamaks.

7. Kas on midagi, mida sa sooviksid koos teha, mida me pole varem teinud?

See küsimus võib tuua päevavalgele teemasid, mis pakuvad elevust teile mõlemale. Võite kaaluda erinevaid mõtteid, kuni lõpuks leiate millegi, mis teile mõlemale huvi pakub. Pidage meeles, et koos uute asjade proovimine muudab teie suhte vaid tugevamaks.

Kui me takerdume igapäevastesse asjadesse, võivad ka kõige parema suhtlemisoskusega partnerid unustada kallimalt küsimast, mida ta soovib või vajab. Kui oskad esitada paremaid küsimusi, muutub ka teie suhe paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles