Kuidas tagada harmoonia magamistoas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äratuskellad tuleks voodist vähemalt ühe meetri kaugusele panna.
Äratuskellad tuleks voodist vähemalt ühe meetri kaugusele panna. Foto: SCANPIX

Ave ja Rein Weber jagavad enda teoses «Õnne feng shui» soovitusi, kuidas magamistoas ehk armupesas harmoonia tagada.

* Magamistuba peaks paiknema korteri või maja välisuksest kõige kaugemal, diagonaalis vasakul või paremal pool. Külalistel pole sinna asja.

* Parim voodikoht on toa uksest diagonaalis vasakul või paremal, mitte kunagi jalutsiga otse ukse suunas, voodis lamades peab nägema uksest sisenejat.

* Ei ole hea, kui voodi päitsepoolse seina taga on WC ja pesuruum ning kõige halvem on, kui see asub maja keskel. WC-potikaas peab alati olema suletud, kuna kanalisatsioon levitab haigusi ja viib energiat ära tsoonist, kus asub WC.

* Magamistuba ei tohi asetseda sanitaarruumide või garaaži peal ega all.

* Voodialune peab olema juurdepääsetav tolmust puhastamiseks, soovitav voodi kõrgus põrandast on 45 sentimeetrit. Põrandal madratsitel magamine ei ole hügieeniline ja tervislik.

* Kaheinimesevoodis peab olema üks suur madrats, mitte kaks erinevat, see lahutab inimesi.

* Võimalusel vältida metallspiraalidega vedrumadratseid. Madrats peab olema naturaalsetest materjalidest – näiteks lateks, puuvill (jaapani futon-madrats) või mererohi.

* Metallkarkassiga voodi tuleks maandada eraldi maandusjuhtmega, puitkarkassvoodi on inimsõbralik.

* Eelistada tuleks kõrge päitsiga voodeid, see annab turvatunnet. Voodi päits lükatakse alati vastu seina, kuid selle kohal ei tohi olla seinakappe, riiuleid ega akent.

* Päevane voodikate peab olema värviline, mitte valge. Feng shui järgi on valge surmale viitav.

* Kui magamistoas asuv laetala lõikab voodit, tuleb tala maskeerida – näiteks luua baldahiinvoodi või asetada lakke poolläbipaistvad kangad. Rasked laetalad mõjuvad halvasti inimese psüühikale ja selle kaudu füüsisele.

* Kui magamistoas on esiletungivaid seina- või mööblinurki, tuleb neid pehmendada kanga või kunstlilledega, et vähendada nurkadest tulevat negatiivset vormikiirgust.

* Elavate lillede paigutamisel magamistuppa sobivad äärmisel juhul ainult pidevalt hapnikku tootvad toataimed, kuna paljud taimed tarbivad hapnikku öösiti nagu inimesedki ning toovad magamistuppa liiga palju aktiivset yang-energiat.

* «Kuri silm» magamistoas – kõik peeglid ja peegelduvad esemed. Näiteks teleri- ja arvutiekraanid ning tumedad lakitud mööblipinnad.

* Voodis olles ei tohi end kunagi näha peeglist, eriti öösel, kui poolpimedas ärgates võib peegelpilti nähes ehmuda. Armatsemise ajal võivad peeglid lisada erutust, kuna tekib grupiseksi efekt, kuid magamise ajaks tuleks need kinni katta.

* Magamistuppa ei sobi akvaarium, liiga palju vee-elemente selles ruumis mõjub psüühikale.

* Magamistuppa sobib «armualtar», mis tuleks panna toaukselt diagonaalis vaadatuna paremale nurka, seal asub partnerluse tsoon. Altarile sobivad kallid esemed – näiteks pilt koos kallimaga, kaks punast küünalt valgetes küünlajalgades, mis on omavahel seotud roosa lindiga, suur mäekristallitükk, pisiskulptuur ikka kahekaupa ja seksuaalse tähendusega sümbolid.

* Magamistoa seintele sobivad erootiliselt mõjuvad maalid ja graafilised tööd.

* Soovitav on eemaldada voodist ühe meetri kaugusele kõik äratuseks ettenähtud vahendid. See on enam-vähem ohutu kaugus ja kuna nende sulgemiseks tuleb üles tõusta, on kindlustatud, et hommikul sisse ei magata.

* Kui kaheinimesevoodi on ühe küljega vastu seina lükatud, siis peab alati üks teisest üle ronima ja harilikult jääb ta seal peatuma, soodustades paljulapselise perekonna teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles