Mida ei tasuks öelda naisele, kes ei soovi lapsi saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned naised teavad juba üsna varakult, et nad ei soovi lapsi saada. Nende vanemad ja lähedased võivad arvata, et tegemist on vaid «faasiga», mis läheb üle. Tegelikult on aga nii, et mõned naised ei soovigi lapsi saada ja selle eest ei ole kellelgi õigust neid kritiseerida.

Järgnevalt on välja toodud mõned laused ja küsimused, mida ei tasuks esitada naisele, kes on otsustanud, et ei soovi lapsi saada, kirjutab Marie Claire.

1. Sa muudad veel meelt. Inimesed võivad ümber mõelda selles osas, mida järgmisel päeval selga panna või mida õhtuks süüa, kuid uue inimese maailma toomine on teema, mis on reeglina läbi mõeldud ja mille osas kergesti meelt ei muudeta.

2. Aga kes sinu eest hoolitseb, kui sa oled vana? Ilmselt samad inimesed, kes hoolitsevad kõigi teiste vanurite eest vanadekodus.

3. Kas sa ei taha endast märki maha jätta? Igaüks meist tahab endast mingi märgi maha jätta, kuid kas seda peab tegema just laste näol? 

4. Aga lapse saamine on ju tõeline ime! Kõik inimesed ei arva sugugi nii. 

5. Sa mõistad tõelist armastust alles siis, kui hoiad oma esimest last süles. Armastusel võib olla mitu erinevat nägu. Ka see armastus, mida me tunneme oma vanemate, kallimate ja sõprade suhtes on väärtuslik.

6. Lapsed toovad su ellu nii palju rõõmu! Kas oled kunagi rääkinud mõne emaga, kes alustab juttu nii: «Ära saa minust valesti aru, ma küll armastan oma lapsi, aga...»? Kindlasti toovad lapsed ellu rõõmu, kuid nendega koos tuleb ellu ka palju muud.

7. Laste saamine muudab su elu! Tõesti, see pole vale. Aga kui naine on oma eluga rahul, miks ta peaks tahtma seda muuta?

8. Küll sa siis hakkad lapsi igatsema, kui su bioloogiline kell juba tiksub. Maailmas on palju vanemas eas naisi, kes on otsustanud mitte lapsi saada ja kes pole siiani oma otsust kahetsenud. 

9. Lapsed armastavad vanemaid tingimusteta. Lemmikloomad armastavad omanikke tingimusteta. Lapsed peavad vanemaid kui elu lõpuni kõige olulisemateks inimesteks, kuid teismeeas ei näita nad seda eriti välja ja nendega kaasneb rohkem probleeme kui rõõmu.

10. Miks mitte? Aeg. Raha. Energia. Vabadus. Põhjuseid on palju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles