Kavalpea kartulikrõpsud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aedviljakrõpsud.
Aedviljakrõpsud. Foto: SCANPIX

Kui isutab kartulikrõpsude järele, aga ei taha, et vöökoht väga paisuks, proovi neid ise teha. Mitte aga tavalisest kartulist, vaid maguskartulist, mis maitsestatud soola ja äädikaga.

Bataadikrõpse on üllatavalt lihtne teha, nagu õpetab lecremedelacrumb.com. Valmivad need ahjus ja fritüüriga pole vaja mässata.

Vaja läheb:

  • 2-3 keskmise suurusega bataati ehk maguskartulit
  • 80 ml linnaseäädikat (mahe linnaseäädikas sobib paremini kui tavaline äädikas)
  • 2-3 tl meresoola
  • Pritsiga toiduõli

Pane ahi 190 kraadini kuumenema. Kraabi bataadid puhtaks ja patsuta kuivaks. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, millele pihusta õli. 

Lõika bataadid väga õhukesteks viiludeks ja pane viilud suletavasse kotti. Lisa sinna äädikas ja raputa kott hoolega läbi, et kartulid maitse külge võtaks. Jäta kartulid kotiga toatemperatuuril 10-15 minutiks maitsestuma. 

Kurna kott ja aseta kartuliviilud ükshaaval ahjuplaadile. Peale raputa pool soolast ja pihusta peale veel veidi õli. Küpseta ahjus 15-20 minutit. Siis keera kartuliviilud ümber, raputa peale ülejäänud sool ja pihusta veidi õli. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni krõpsud on täiesti krõbedad. 

Võta krõpsud ahjust välja ja lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda. Säilita suletud anumas ja toatemperatuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles