Kevadiste jalanõude trendispikker

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Choo kingad.
Jimmy Choo kingad. Foto: Sipa USA/ScanPix

Aeg on talvejalatsid kappi pista ja otsida välja kevadisemad (ja peagi ka suvisemad) jalavarjud. Oolala moeblogi teeb ülevaate, millised on selle kevade tugevamad jalatsitrendid?

Reuters/Scanpix
Reuters/Scanpix Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Madal ja mugav

Väga rõõmustav on tõdeda, et juba mitmendat hooaega näeb moelavadel väga palju erinevaid madalaid jalanõusid. See tähendab omakorda, et need stiilid ja trendid jõuavad omakorda ka kiirmoekettidesse ning on kättesaadavad igas hinnaklassis. Lisaks klassikalistele baleriinadele, sandaalidele, loafer’itele ja terava ninaga kingakestele, on saadaval ka palju šiki disainiga

Press Association Images/Scanpix
Press Association Images/Scanpix Foto: Niall Carson/PA Wire/Press Association Images

tenniskingi (slip on shoes).

Terav nina

Terava ninaga kingad on moeklassika, mis teatud variatsioonidega on pidevalt moepildis püsinud. Praegu on moes lühemad ja tömbima ninaga jalanõud ning king ise on enamasti minimalistlik.

Erakordselt trendikas on miksida pikka seelikut teravaninaliste madalate kingadega. Ning peab nentima, et mis tahes lihtsa ja minimalistliku rõivakomplekti teeb paar musti terava ninaga madalaid kingi hoobilt šikimaks!

Narmad ja tutid

Minimalistlik ja lihtne joon on märksõna ka jalanõude kaunistuste osas. Tavapäraste kevadiste lillede ja liblikate asemel näeb rohkem nahknarmaid ja tutikesi.

Nicole Scherzinger. Fotot: XPOSUREPHOTOS.COM
Nicole Scherzinger. Fotot: XPOSUREPHOTOS.COM Foto: xposurephotos.com

Gladiaatori-stiil ei hääbu

Küsite, et mis uuest trendist siin rääkida saab? Tõepoolest, see «trend» on kestnud juba ligemale kümme aastat. Umbes kuskil

2005. aasta paiku võis tõeliste trendsetterite jalas näha gladiaatorite stiilis sandaale. 2008. aastaks oli see üks see üks kiirmoe kuumemaid trende ja kes neid siis ei kandnud, ilmselt ka moest ei hoolinud.

Igal hooajal jooksevad meediast läbi hinnangud sellele, millised on kõige hirmsamad trendid. Ja üsna mitmel korral reastati sinna ka gladiaatori stiili jalanõud. Kui sellest hoolimata pole see trend kuskile kadunud, vaid on arenenud edasi. Mõnel juhul on seosed algupäraste gladiaatori-sandaalidega nähtavamad, mõnel juhul kaudsemad, kuid sellest stiilist inspireeritud jalanõusid näeb ka sellel suvel nii poodides kui tänavatel.

Scanpix
Scanpix Foto: JPA/AFF/EMPICS Entertainment

Plokk-konts

Mugavus on läbiv märksõna ka kontsaga kingade puhul! Kuigi klassikaline ja seksapiilne tikk-konts on endiselt samuti moepildis (ja suure tõenäosusega ei lähe sealt kunagi ära), leidub järjest enam toekama kontsaga väga ilusaid kingi.

Minimalism

Me ei saa juba mitmendat kevadet üle ega ümber minimalistliku joonega riietest ja jalanõudest, kus rõhk on kvaliteetsetel materjalidel ja arhitektuurselt lihtsal disainil.

Julged mustrid

Mustrid on moes igal kevadel ning traditsiooniliselt näeb siis tavaliselt just lillemustreid. Ka sel kevadel on mustrid platsis, kuid sel korral pole kõige trendikamad kingad üldsegi mitte lillemustrites. Selle kevade põhiteemaks on puhtad, selged ja geomeetrilised mustrid a'la Balmain.

Millised on sinu meelest parimad jalanõude trendid sel hooajal?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles