Iluetikett: vastused piinlikele küsimustele bikiinipiirkonna depilatsiooni kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bikiinipiirkonna vahatamine võib olla isegi ebamugav, kuid veelgi raskem on see siis, kui sul pole kellegi käest küsida, kuidas selle protseduuri puhul käituma peaks.

You Beauty esitas naiste sagedasemad küsimused seoses bikiinipiirkonna depilatsiooniga sellega tegelevatele kosmeetikutele, et asjas selgust tuua.

Kas ma peaks vahetult enne depilatsiooni pesemas käima?

Ideaalne oleks end pesta vähemalt hommikul enne broneeritud aega, sest puhta naha korral on vahatamise kogemus parem. Kui tunned siiski muret, et pole piisavalt puhas, siis enamikus salongides pakutakse klientidele enda värskendamiseks niiskeid salvrätte. Keegei ei eeldagi, et jõuad pärast tööpäeva lõppu kodust läbi käia, et depilatsiooni ajaks värskelt pestud olla.

Kas vahatamist tehakse ka «päevade» ajal?

Jah, pole probleemi. Teenindaja nimel võiksid küll kasutada sel ajal tampooni. Arvestada tasub vaid sellega, et menstruatsiooni ajal on intiimpiirkond tundlikum kui tavaliselt.

Kas teenindajaga võib ka lobiseda?

Kui lobisemine aitab sul rahuneda, siis lase käia. Hea kosmeetik märkab kliendi suhtlemissoovi ja kui sul pole jututuju, piirdub ta protseduuri selgitamisega ning jätkab oma tööd vaikides.

Kas ma võiksin veidi juua, et vahatamine poleks nii valus?

Tegelikult võib depilatsioon purjuspäi olla hoopis valusam. Alkoholi mõju all poorid ahenevad ja vahatamine on raskem. Avatud pooride korral tulevad karvad kergemini lahti ja kogu protseduur möödub kiiremini ning valutumalt. Kui poorid on väga kõvasti kinni, võivad karvad nahapinnal murduda, mistõttu pole tulemus kõige kauakestvam.

Aga valuvaigistid?

Jah, käsimüügis olevate valuvaigistite sissevõtmine enne vahatamist on tegelikult nutikas. Tablett tuleks sisse võtta umbes pool tundi enne protseduuri algust, siis aitab see valu leevendada.

Mida veel saaks teha, et valu oleks talutavam?

Niisuta oma nahka juba nädal aega enne kokku lepitud aega. Kõige kergem on karvu eemaldada korralikult niisutatud ja pringilt nahalt. Piira ka kohvi joomist paar päeva enne depilatsiooni, sest kofeiini toimel veresooned ahenevad, mistõttu verevool intiimpiirkonda väheneb ja see muutub tundlikumaks.

Kas ma peaks midagi ütlema, kui ma pole tulemusega rahul?

Jah, sa võid ja peaksidki oma arvamust ausalt avaldama. Teenindaja tahab alati teada, kuidas klient rahule jäi, sest kui on mingeid probleeme, soovib ta teada, mida oleks saanud paremini teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles