Raseduskalender: raseduse 20. nädal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Loode on 25 sentimeetrit pikk ja kaalub 300 grammi. Kuigi ta on veel imetilluke, näeb beebi muus osas välja selline nagu sündides. 

Tema liigutused muutuvad jõulisemaks ning neid peaksid nüüd tundma ka esmarasedad. Lapse süda lööb umbes 140 korda minutis. Kõrvad on välja arenenud ja ta kuuleb su keha hääli. Sõrmedele ja varvastele on kasvanud küüned.Beebi neelab lootevedelikku, aidates nii kaasa seedesüsteemi kujunemisele. Ka harjutab loode hingamist, kuid tema kopsud pole veel lõplikult väljaarenenud ja väljaspool emaüsa ta hingamisega hakkama ei saaks.

Lapseootus on varsti poole peal ja üha rohkem inimesi märkab su rasedust. Emakapõhi on käega naba kõrgusel tunda ning võid hakata nädalas poole kilo kaupa juurde võtma. Kui olid raseduse alguses alakaaluline, siis suureneb kaal kiiremini, kui ülekaaluline, siis aeglasemalt.

Sarja Raseduskalender autoriks on pereportaal Nupsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles