Koolilõpukingade valiku viis alustala

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära tee oma elu raskeks ja vali kingad, millega suudad veatult kõndida.
Ära tee oma elu raskeks ja vali kingad, millega suudad veatult kõndida. Foto: SCANPIX

Lõpuaktusteni on küll veel aega, kuid et lõputunnistuse vastuvõtmisest saaks väärikas etteaste, on tark sobivate kingade leidmist mitte viimasele minutile jätta. 

Marc Ellis
Marc Ellis Foto: Toota foto

Lõpuaktus on olemuselt pidulik sündmus, mis kahtlemata eeldab ka pidulikumat ning üldjuhul ka akadeemilisemat väljanägemist. Kuigi paljude jaoks tundub esmatähtis see, mida aktusele selga panna, ei maksa alahinnata kingade rolli kauni üldmulje loomisel. 

Kingakandja eelistuste, rõivaste kui ka eelarvega sobivate täiuslikult kaunite ja mugavate kingade leidmine võib kujuneda parajaks katsumuseks, seepärast pakub ABC Kinga turundusjuht Lauri Jürisoo viis lihtsat reeglit, mis lõpuaktuse kingade valikul abiks on.

By me
By me Foto: Tootja foto

Nude ehk ihutooni kingad tasakaalustavad suurepäraselt efektset kleiti ning justkui sulanduvad ühte kandja jalaga, pikendades optiliselt jalgu ja nihutavad kõrgete nude toonis jalavarjude puhul keha keskkoha teadlikult kõrgemale, lisades üldmuljele graatsiat.

Ihutooni kingapaar ei ole pretensioonikas ning sobib täiustama pea igat outfit'i, kuid tuleb meeles pidada, et see nõuab ka heledamas ihutoonis sukkpükse. Nude tooni kingi on laias valikus nii kõrgemal kui ka madalamal kontsal – igaüks leiab oma. Samuti ei pea nende puhul pead vaevama selle üle, kas aktuseks hangitud kingi veel tulevikus ikka ka õnnestub kanda. 

Lio Jo
Lio Jo Foto: Tootja foto

Kui lõpukleit on lihtsama tegumoega ning näiteks ühevärviline, saab hoolitsetud ja pilkupüüdvale välimuse i-täpi panna just efektse kingapaariga. Tänavuse kevad-suvise hooaja kingamoes on rohkelt kaunistusi, mis muudavad kingad tõelisteks kunstiteosteks. Erinevad kivikesed, lipsukesed ning pandlad garanteerivad heakskiitvaid pilke ning mõjuvad luksuslikult siis, kui muu riietuse ja ehetega ülekuhjatud efekti ei teki! Pidage meeles prantslasi -  pange külge kõik ehted, mida kavatsete kanda ja siis võtke üks ära. 

Kurt Geiger
Kurt Geiger Foto: Tootja foto

Noormeeste jaoks võib tunduda kingavalik esmapilgul kui lapsemäng, kuid siingi tasub silmas pidada ülikonna või lõpetamiseks valitud komplekti värvitoone. Klassikalise tumeda ülikonna juurde sobivad nii mustad kui ka tumepruunid klassikalised paeltega või ka paelteta kingad.  Selle hooaja kevadises meeste kingamoes kohtab palju julgeid värve punasest ja kollasest  kuni elektrisiniseni. Kuna riietuses kohtab suvisele ajale omaselt heledamaid toone, tasuks katsetada ka tekstiilmaterjalist suvekingadega, viimast muidugi ainult juhul, kui te ei kavatse kanda klassikalist tumedat ülikonda.  

Daniel Hechter
Daniel Hechter Foto: Tootja foto

Soovitus nii neidudele kui ka noormeestele: lõpuaktus ei ole koht, kus hakata uusi kingi sisse kandma. Tark on hankida kingad vähemalt nädal-kaks enne lõpuaktust ning alustada «prooviringidega» juba koduses olustikus. Uus kingapaar vajab harjumist ja kohandumist kandja jalakujuga, et alata saaks pikaaegne sõprus ning võiks olla kindel, et lõpuaktus möödub ilma valutavate jalgadeta.

Kingad täiendavad rõivavalikut oluliselt ning kujundavad üldmuljest julgelt enam kui poole.  Paraku näeme aastast aastasse iga kooli lõpuaktusel noori daame, kes oma keha uutel kaunitel kingadel ei valitse ning seeläbi hoolimata headest püüdlustest hoopis kohmakalt mõjuvad. Soovimatu efekti vältimiseks on mõistlik lõpukingades liikumist juba praegu harjutama hakata, et tunda oma tähtsal päeval, kuidas kõik seni omandatu teil väljateenitult särada laseb!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles