Kuidas kindlaks teha, kas peaksid oma abikaasale rohkem tähelepanu pöörama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa ei ole mehe telefonist leidnud ühtegi kahtlast sõnumit ja tema pangakonto väljavõttel polnud ka midagi ebatavalist. Tema tunded sinu vastu pole ka muutunud, kuid sa ei saa lahti tundest, et midagi on korrast ära. Enne, kui lähed endast täiesti välja, loe, millised märgid võivad viidata sellele, et sa oled oma mehe unarusse jätnud.

Millal te viimati seksisite?

Kui sa ei mäleta enam viimast korda, mil te vahekorras olite, siis on see selgeks märgiks, et peaksid mehele rohkem tähelepanu pöörama, kirjutab RedBook. Seks on meeste jaoks väga oluline ja selle puudumine võib mehe enesekindlust mõjutada. Mehed tahavad tunda, et nad erutavad oma kallimaid.

Lahendus: tuleta mehele meelde, mida sa tema juures seksikaks pead. Võta plaani vähemalt korra nädalas seksida, isegi siis, kui teete seda tavapärases asendis, mis lõpeb teie mõlema jaoks hästi. Saada talle järgmisel päeval sõnum ja ütle, mis sulle eriti meeldis või mõelge üheskoos välja salasõna, mida saate laste juuresolekul kasutada ja mis annab partnerile märku, et olete õiges meeleolus.

Sind ärritab ja tüütab see, kui mees tahab rääkida oma igapäevastest tegemistest

Sinul ja su abikaasal ei pruugi olla samad huvid ning harrastused ja võib juhtuda, et sageli sa ei viitsi kuulata, kui ta oma hobidest räägib. Tegelikult tunneb mees tõenäoliselt sama, kui sina räägid talle oma kolleegidest või käsitööst, ent ta üritab sind siiski kuulata. Abielunõustaja dr Kat Van Kirk ütles, et kui naine ei pööra tähelepanu mehe elus aset leidvatele pisiasjadele, siis võib juhtuda, et mees tunneb end kõrvalejäetuna. Kui mees jagab sinuga oma elus juhtuvaid pisiasju, siis ta üritab sinuga sidet luua.

Lahendus: võta end kokku ja küsi mehelt tema hobide või töö kohta. Tõenäoliselt on tal sulle nii mõndagi rääkida. See aitab teievahelist sidet tugevamaks ja lähedasemaks muuta. Kui oled koju jõudes väsinud või keskendud vaid lastele, tuleta endale meelde, et pööraksid ka mehele tähelepanu. Ära võta teda enesest mõistetavalt.

Sul on täpselt meeles laste allergiad jms, kuid sa unustasid mehe sünnipäeva

Kuigi kallim võib olla maailma parim isa, võib ta siiski vahel tunda armukadedust, kui sa lastega tegeled. Võib-olla on ta mingil eluhetkel tunda saanud sinupoolset hellust ja hoolimist ning tahaks seda tihemini kogeda, kuid sa suunad selle vaid lastele. See on täiesti normaalne, aga mees vajab ka armastust.

Lahendus: üllataval kombel ei ole lahenduseks see, et sa suunad kogu oma energia nüüd mehele. Pigem ole natuke aega üksi. Laste kasvatamine nõuab füüsilist ja emotsionaalset energiat ning kui ema ei võta aega maha, et vahepeal puhata, pole tal ka abikaasale midagi pakkuda. Leia iga nädal vähemalt natukene aega, mil saad üksi olla ja teha asju, mis sulle naudingut pakuvad. Kui oled puhanud ja värske, siis tahad ka oma suhtele rohkem tähelepanu pöörata.

Mees kurtis, et te ei seksi piisavalt tihti ja nüüd oled hakanud igat korda üles märkima

Mees on korduvalt üritanud seksi algatada, kuid sinul pole kunagi õiget tuju. Ära muretse, sellist asja võib igas suhtes ette tulla. Aga kui sa oled hakanud üles märkima neid kordi, kui te tegelikult ka vahekorras olete ainult selleks, et sul oleks mehe väidetele mingi vastulause, siis on asjad korrast ära. Sellised harjumused võivad tekitada mehes tunde, et ta on sulle pettumuse valmistanud või et seks on sinu jaoks vaid tüütu ajaviide.

Lahendus: selle asemel, et märkmeid teha, ürita parem magamistoas luua seksikamat õhkkonda. Ütle mehele ka seda, millised asjad mõjuvad sinu jaoks erutavalt, kuna siis teeb ta neid tõenäoliselt rohkem.

Ta ei küsi sinult asju, mida ta vajaks

Teadlased on meeste kohta avastanud midagi, mida paljud naised juba teavad: kui mehed on stressis, tõmbuvad nad endasse. Selle asemel, et oma tunnetest rääkida, võib mees sootuks lõpetada sinuga suhtlemise. Võib-olla ta arvab, et sa ei mõistaks teda ja seetõttu ta ei julge oma suud lahti teha. Võib-olla oled sa tema eelnevatele palvetele alati eitavalt vastanud ja ta ei näe mingit mõtet, miks uuesti sinult midagi paluda.

Lahendus: palu vabandust. Ära ole isekas ja anna mehele märku, et avameelsus on sinu jaoks oluline. Ütle mehele näiteks nii: «Ma tahan, et sa oleksid minuga aus. Isegi siis, kui ma alguses saan vihaseks või leian, et su palve pole põhjendatud, ma luban, et mõtlen sellele ja me leiame koos lahenduse.» Ja pea oma lubadusest kinni.

Sinu abikaasa, kes enne oli sportlik ja tervislike eluviisidega, on hakanud suitsetama ja loobus spordist

Abielumehed võtavad ju kaalus juurde? Ei võta. Värske uuringu järgi võtavad mehed kaalus juurde hoopis pärast lahutust, mitte pärast abiellumist. Kui mees ei tunne end seksikalt ega armastusväärselt, siis võib ta toidu ja joogiga liialdama hakata. Kui mees on hakanud kaalus juurde võtma, siis võib ta olla masenduses.

Lahendus: teadlased on leidnud, et treening võib partnereid lähedasemaks muuta, hoolimata sellest, kas olete alles algajad või tõelised spordifännid. Minge koos kasvõi jalutama või jalgrattaga sõitma. Sel viisil saate koos juttu ajada ja teete midagi aktiivset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles