Ženja Fokin: sel kevadel vali koolilõpuriided oma lemmikainete stiilis

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel kevadel vali koolilõpuriided oma lemmikainete stiilis
Sel kevadel vali koolilõpuriided oma lemmikainete stiilis Foto: Ardo Kaljuvee

Sel kevadel saavad noored valida koolilõpurõivad selle järgi, milliseid aineid nad koolis enim armastavad. Erinevatele stiilidele sobivad komplektid on eeskujuks kokku pannud Stockmanni kaubamaja koos stilist Ženja Fokiniga.

Stilist Ženja Fokini sõnul peab moes alles jääma mängulust. Otstarbekaim on praktilise kombinatsioon pidulikkusega ning kõige olulisem on isikupära. «Kõige esimesena peab välja paistma inimene ise, seejärel alles riietus,» sõnas Fokin.

Pidulikud komplektid on Fokin koostanud neljale erinevale stiilile: vaba kunstihing, trendikas bioloog, realistlik matemaatik ja tagasihoidlik filoloog.

Vaba kunstihing
Vaba kunstihing Foto: Ardo Kaljuvee

Vaba kunstihing: stiili iseloomustab väike twist 70-ndate hipilikkusest ja julgest ning uuendusmeelsest katsetajast. Tema riietus on kui kunstiteos ja ta soovib massist erineda. Ta kannab seda, mida ise tahab ja teda ei huvita, mida teised arvavad. Armastab värve ja saab moeks inspiratsiooni loodusest.

Trendikas bioloog
Trendikas bioloog Foto: Ardo Kaljuvee

Trendikas bioloog: armastab mustreid, triibulistest kuni trendikate geomeetriliste kujunditeni. Ta joovastub värvidest ja pealetungivast lilleaiast. Kõik, mis on eriti IN, on temal alati olemas. Ta erineb oma iseteadlikkusega.

Realistlik matemaatik
Realistlik matemaatik Foto: Ardo Kaljuvee

Realistlik matemaatik: teeb oma ostud praktilise meele järgi ja ei osta ülikonda või kleiti, mida kannab vaid üks kord. Stiil on lihtne, minimalistlik ja konkreetne nagu matemaatikule kohane. Realistlik matemaatik värvidega ei mängi ja hindab klassikat:  must–valge, punane-must.

Tagasihoidlik filoloog
Tagasihoidlik filoloog Foto: Ardo Kaljuvee

Tagasihoidlik filoloog: rahulik, isekulgev ja tagasihoidlik tüpaaž. Tema tähelepanu on materjalidel ja kardab värve nagu hiir kassi. Ta eelistab rahumeelset tegumoodi, lõikeid ja värvidest moekaid pastelseid toone – puuderroosa, suvetaeva helesinine.

Stilist Ženja Fokin soovitab toodud trendistiile ka lapsevanematel jälgida. «Siit saab inspiratsiooni, kuidas rõivaid omavahel sobitada. Riietumisest peab rõõmu tundma ja kuna suvi on kontsertide, pulmade ja paljude muude pidude aeg, on põhiline, et rõivaid saaks omavahel uudselt sobitada,» soovitab Fokin.

Fotograaf Ardo Kaljuvee, modellid Diana Iudina, Kadrina Keskkool ja Jürgen Ojangu, Tallinna 32. Keskkool. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles