Lugeja küsib: kas tulevase mehe eest peaks oma seksuaalminevikku varjama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kui kohtasin oma teist poolt, märkasin, et ta mõistab hukka naisi, kes on «lodevate elukommetega», mistõttu ütlesin, et olen enne teda maganud vaid paari mehega. See olekski tõsi, kui välja arvata üks hullumeelne periood 80ndatest, mil tudengielu nautides maandusin nii mõnegi mehe voodis. Nüüd hakkame abielluma ja kardan, et mõni mu vanem sõber võib talle mu mineviku kohta midagi vihjata. Mida ma peaksin tegema?» uurib lugeja Daily Mailis. 

Vastab seksuaalnõustaja Rowan Pelling.

Keskeas abielludes peaksid mõlemad partnerid olema rahulikud ja piisavalt kogenud, et olla teineteisega ausad. Kellel poleks 50neseks saades kapis mõnd luukeret? Kurb kuulda, et tundsid vajadust oma minevikku mehe eest varjata.

Keegi ei taha abielu alustada mingite tingimuste põhjal. Sa ütled, et su kallim armastab sind, kuid vaid tingimusel, et sa ei ole seksuaalselt liiga kogenud. Mis võib tunduda tühise asjana, on sulle tegelikult väga suur koorem. 

Kas jäädki elu lõpuni vaikides pealt vaatama, kui su mees kritiseerib teisi naisi, sest neil on olnud rohkem kui üks seksuaalpartner?

Võib-olla sa alahindad oma mehe võimet tõega toime tulla. Enamikul meist on ebarealistlikke kujutelmi oma kaaslasest, kuni välja ilmub keegi, kes kõik pea peale pöörab. Kas su jumaldav mees armastaks sind tõesti vähem, kui saaks teada, et enne temaga tutvumist oled üle elanud ka veidi pöörasemaid aegu?

Kuigi ma pooldan tõe rääkimist, ei tähenda see kindlasti liigsetesse detailidesse laskumist, vaid kerget ülestunnistust, mis annaks mehele teada, et oled läbinud nn avastusperioodi. 

Kahtlemata on parem, et mees kuuleb tõde sinult selle asemel, et saada sõpradelt kahtlaseid vihjeid. Lisaks vabaned süümepiinadest ja ei pea kartma, et see su pulmapäeva ära rikuks.

Kui su ülestunnistus on mehele liialt šokeeriv, selgita talle lihtsat tõde: kui mehed tunnevad ühiskondlikku survet näida seksuaalselt väga kogenud, siis naisi sunnitakse endast jätma süütukese muljet, mis pole tegelikult reaalne.

Ennekõike peaks su mees olema õnnelik, et võtab endale naise, kes on pühendunud ühele mehele - sest see oled sa täna ning see on kõige olulisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles