Kaheksa kõige hullemat viisi, kuidas naised oma juukseid rikuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meil kõigil on juuksed, kuid paljud meist ei hoolitse oma juuste eest õigesti, mistõttu muutuvad juuksed tuhmiks, elutuks ja võivad kergesti katkeda. Good Housekeeping pani kirja kaheksa suurimat viga, mida naised juustehooldusel teevad.

1. Kasutad juuste hooldamiseks vanu vahendeid

Võib-olla oled leidnud hea juukseharja, millele oled juba aastaid truu olnud, ent kas sa eemaldad pärast igat harjamist harja küljest ka juuksekarvad? Korra kuus tasuks harju ja kamme hooldada sooda ning veega: lahusta sooda vees, leota harju ja kamme paar minutit vees ja loputa korralikult. Sooda eemaldab rasu ja juuksehooldustooted, mis on kinnitunud harja või kammi külge.

2. Kasutad liiga tugevat patsikummi

Üllataval kombel on comeback'i tegemas suured riidest patsikummid, mis olid eriti populaarsed umbes 15-20 aastat tagasi. Ja võib-olla on see ka õigustatud, kuna pehmed juuksekummid ei tee kiharatele sugugi nii palju liiga kui tavaline patsikumm. Kui sind häirib see, et juuksed on liiga näo ees, kasuta juuksenõelu või -klambreid.

3. Su juuksed puutuvad kokku paljude kemikaalidega

Kunstlikud tooted mõjuvad igale kehaosale halvasti ja juuksed pole mingi erand. Sage värvimine, keratiinihooldused jm taoline võivad juukseid kahjustada ja hapraks muuta. Ürita keemilisi vahendeid minimaalselt kasutada. Kui pead vajalikuks juuksevärvi aeg-ajalt värskendada, paku juustele enne ja pärast seda ka leevendust näiteks juuksemaski või hooldava palsamiga. Juuksuri juures tasuks ausalt üles tunnistada, milliseid hooldusi oled katsetanud, ka siis, kui neist pole suurt kasu olnud.

4. Föönitad ja sirgendad juukseid liiga suure kuumusega

Liigne kuumus röövib juustelt loomuliku niiskuse, mistõttu muutuvad juuksed kuivaks ja kergesti katkevaks. Paljud teavad, et fööni ja juuksesirgendaja puhul ei tohiks kasutada liigu suurt kuumust, aga kui suur on liiga suur? Ära keera kuumust üle «keskmise» (medium). Katseta fööni kõigepealt oma nahal – kui see ei tundu liiga kuum, siis oled leidnud õige kuumuse. Kui oled kangekaelne ja eelistad föönitada kõrge kuumusega, kasuta kindlasti kuumakaitset pakkuvaid tooteid. Mõistlik oleks föönitada ka siis, kui juuksed on juba võimalikult kuivaks muutunud.

5. Jätad juukselõikuste vahele liiga pikki pause

Kui märkad, et juuste otsad on juba lõhenenud ja katkised, peaksid juuksuri juurde aja kinni panema. Juukseotsad lõhenevad ajapikku üha rohkem, seega muutuvad juuksed õrnemaks. Kui soovid, et kiharad näeksid terved välja, lase iga kuu või kahe tagant umbes 1-2 sentimeetrit otsi lõigata.

6. Harjad juukseid alates juurtest otsteni

Juurtest otsteni harjates võivad juuksed kergemini katki minna. Jaga juuksed salkudesse ja hakka salke ükshaaval harjama nii, et alustad otstest. Liiguta kätt üha ülespoole, kuni lõpuks saad harja tõmmata juurtest otsteni läbi juuste.

7. Kohtled veel niiskeid juukseid karmilt

Märjad ja niisked juuksed on eriti õrnad ning võivad kergesti katki minna. Lase juustel veidi kuivada enne, kui hakkad neid harja või kammi abil sättima. Ole ka rätiga kuivatades ettevaatlik, kuna liiga jõuline pigistamine või tirimine teeb juustele liiga.

8. Kasutad liiga palju erinevaid juuksehooldustooteid

Sa ju ei taha, et juuksehooldustoodete jäänused hakkaks kiharatesse kogunema ja juuste loomulik rasu kaoks. On täiesti normaalne, et kasutad vahel juuksegeeli, kuivšampooni või kuumakaitset, aga ära kasuta neid tooteid tihti ja ära kanna neid üksteise peale juustesse. Ürita piirduda ühe või kahe tootega korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles