Kuidas aru saada, et teie tülid lähevad üle piiri?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paarisuhtes tuleb aeg-ajalt ette lahkarvamusi ja vaidlusi. Selles pole midagi imelikku. Kurvaks muutub asi siis, kui te tülitsete iga päev ja iga väiksemagi asja pärast.

Cosmopolitan.com pani kirja märgid, mis viitavad sellele, et teie tülitsemine on tegelikult suur probleem.

1. Tundub, et tülitsemist toimub üha tihemini. Vahel on normaalne vaielda ja tülitseda, aga kui sa tajud juba ette, et ei saa toidupoeski käia ilma, et sellest tekiks suuremat sorti probleem, tasuks mõelda, miks on teie suhe selliseks muutunud.

2. Pärast tüli lõppu ei mäleta sa, mida partner sulle ütles. Võib-olla oled veendunud, et kallima seisukoht on vale või on ta sinu silmis end nii halvast küljest näidanud, et sa ei tahagi teda üldse kuulata. Sellest võib aga kujuneda teie suurim probleem.

3. Teie tülid võivad vahel muutuda füüsiliseks. Tülid ja vaidlused võivad ju alguse saada vaikselt ning märkamatult, aga see ei tähenda, et neile ei tuleks tähelepanu pöörata. Kumbki teist ei tohiks vaidluse käigus vägivaldseks muutuda.

4. Oled hakanud arvet pidama, kes peale jääb. Kui oled hakanud arvet pidama, kelle sõna jääb vaidlustes peale, siis oled ilmselt juba unustanud, et see inimene on sinu partner, mitte konkurent.

5. Oled hakanud kallimat vältima, sest ainuüksi ühes toas olemine võib lõppeda vaidlusega. Kui te ei suuda rahulikult ühes toas olla, siis on teil päris suur probleem.

6. Sõbrad soovitavad teil lahku minna. Igaüks mõistab, et paarisuhtes tuleb ette tülisid, aga kui su sõbrad on ammu enne sind aru saanud, et asi on hapuks läinud, siis peaksid neid ehk kuulda võtma.

7. Isegi, kui lahendate probleemi ära, on asi ikka lahendamata. Võib-olla ütled mehele, et kõik on korras ja lähed kirjutad seejärel oma päevikusse, millise mühakaga sa suhtes oled. Kuna sellises olukorras mees ei tea, et sa oled tema peale ikka veel pahane, siis ta ei saa end ka kuidagi kaitsta.

8. Tülitsedes võtad sageli jutuks ka juba olnud tülisid. Kui tuletad iga tüli alguses meelde viha, mis on sinu sisse jäänud veel eelmistest tülidest, siis see pole kuigi hea lähtepunkt. Tegele vihaga nüüd ja kohe, ära lükka seda edasi ega eelda, et negatiivsed tunded leiavad ajapikku lahenduse.

9. Vahel ütled välja midagi väga inetut ja taipad, et mõtlesid seda tõsiselt. Probleemiks võib pidada ka seda, kui ütled partnerile midagi väga inetut ja otsekohest ning su esimene reaktsioon pole see, et tahaksid temalt vabandust paluda.

10. Üks teist ähvardab tüli käigus suhte lõpetada. Üsna halb on elada teadmisega, et iga tüli võib teie suhtele kriipsu peale tõmmata.

11. Sa ei mäleta, millal te viimati koos lõbutsesite. Kui te ei tülitse, siis te magate. Kolmandat võimalust pole. See olukord ei lähe iseenesest paremaks, sa pead kallimaga sellest rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles