Lugeja küsib: kas see on normaalne, kui suhtes on halbu päevi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mulle meeldib arvata, et ma olen heas abielus. Me toetame teineteist, teeme üksteist õnnelikuks ja meil on mitmeid ühiseid ettevõtmisi. Kuid olen tähele pannud, et mõned päevad meie abielus on halvad. Näiteks vahel tekivad meil nädalavahetuseti erimeelsused, kuidas vabu päevi veeta. Mu abikaasa tahab näiteks lihtsalt kodus olla ja mina tahan välja minna ning sellest tekivad väikesed vaidlused. Me otseselt ei tülitse, aga samas ei saa ka hästi läbi. Järgmisel päeval on aga kõik taas normaalne. Miks sellised halvad päevad tekivad ja kas see on normaalne?» uurib lugeja Women’s Health Magazine’is.

Vastab kliiniline psühholoog Hillary Goldsher

See on täiesti normaalne! Lisaks halbadele päevadele võib suhetes olla ka pikemaid perioode, kus kahe inimese vahel on teatud ebakõlad. Kuid see on täiesti normaalne ja isegi tervislik. Kaks inimest ei pea ega ole võimelised kogu aeg ühel lainel olema. Kõige tugevamad paarid koosnevad kahest indiviidist, kellel on mõlemal oma elu. Vahel on oma isiklike eesmärkide saavutamiseks vaja tegutseda omaette. Kui inimesel on teatud mured oma enda elus, siis võivad nad tunduda ka oma partnerist kaugenenud, mis võibki kujuneda «halvaks päevaks».

Nende ebakõlade lahendamiseks tuleb asja võtta rahulikult, olla mõistev ning pakkuda oma partnerile tuge, kui tal on elus raskuseid. Tasub välja mõelda ühiseid tegevusi, mis teid mõlemaid rahustavad ja võimaldavad taas tekitada lähedustunnet. Kui sellised halvad päevad on partnerite vahel mitu korda nädalas, siis võib tegemist aga olla suurema probleemiga, millega peaksite ühiselt tegelema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles