Moeblogi: juuksed on naise kauneim ehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba väga väiksena mäletan, kuidas ema pidevalt ütles, et hoolitse oma juuste eest, sest juuksed on naise kauneim ehe! Nii me õdedega siis hoolitsesimegi, kirjutab Terje Telling osta.ee moeblogis

Kui Krja-Krja šampoonist välja kasvasime, siis hakkasime tegema juba erinevaid kummeli- ja nõgeseleotisi, mis juustele igati kasulikud pidid olema. Tont seda teab, kas need «võlumöksid» aitasid või ei, aga kiilakaks me ei jäänud, isegi vastupidi, meil kõigil oli täitsa arvestatav juuksepahmakas peas.

Juustega seotud lugusid on igas peres pajatada. Sagedasemad on juhtumid, kus näts on juustesse kinni jäänud ja siis selle kättesaamiseks on auk pähe lõigatud. Meie pere värvikamad juukselõikamisega seotud lood on, kus vanem õde Annely arvas, et keskmise õe lasteaia lõpupeoks pole vanemad piisavalt valmistunud ning tema peab kõik enda õlule võtma nagu see pere vanimatele lastele kohane ning aiakääre kasutades disainis õele täiesti arvestatava kunstilise tuka. Tulemus oli pehmelt öeldes kohutav, kuid eesmärk üllas. Nii võivadki täna õed oma juuksurisalongi mängude tulemust fotoalbumist ka nüüd, aastaid hiljem, muigel sui imetleda.

Aastaid hiljem lunis keskmine õde oma 12-aastaseks saamise puhul ebatavalist sünnipäevakingitust – temal on suur soov mulle uus soeng lõigata, olgu see temale kingituseks. Oleksin pidanud aimama, et midagi head sealt tulla ei saa, arvestades tema viimaseid saavutusi kääride kasutamisel. Nimelt tööõpetuse tunnis oli tal vaja öösärk õmmelda, kuid selle tarbeks ettenähtud kangast sai ta lõpuks ainult pearätiku. Ei mingeid lõikeid, tõeline kunstnik lööb ikka kohe käärid sisse! Ei mäleta, kuidas ta lõpuks mu nõusoleku sai, kuid küllap oli see õe järjepidevus ja minu tahe talle rõõmu valmistada – teisel ikkagi ju sünnipäev. Nii sai mindud naabrite manu, tassitud koju tol ajal nii haruldased Anttilad, mis olid rammusaks toiduks õe inspiratsioonipuhangul. Tõepoolest, inspiratsiooni ta sai. Istusin toolile ja usaldasin oma pikad vöökohani ulatuvad juuksed õe hoolde. Imetlusväärse enesekindlusega haaras ta käärid ning asus tööle nagu tõeline oma ala professionaal. Järgmiseks palus ta mul pea ette kallutada ja kõik ka tagumised juuksed üle pea ette tuua, käärid välkusid paar korda ning suured juuksepahmakad liuglesid maha nagu sügisesed lehed. Siit-sealt sai veel kohendatud ja valmis ta oli. Peegli ette astudes olin šokis – pikkadest juustest oli järgi näritud potisoeng, kõrvade tagant oli mingi osa veel veidralt pikemaks jäetud. Kergelt punkari sugemetega sassoon on vast kõige täpsem kirjeldus sellele, mis mulle pähe sai. Kõik need kaunid Anttila modellide soengud, mida vaimusilmas ette olin kujutanud libisesid tundmatusse kaugusesse. Silmad valgusid vett täis, aga õde oli vähemalt oma sünnipäevakingituse kätte saanud.

Esitasin mõned korduma kippuvad küsimused tunnustatud juuksurile Sülle Sulsenbergile.

Sooviks teada, mis on käesoleva aasta soengutrendid? 

Alati on moes terved juuksed, aga kui trendidest rääkida, siis 80-ndad on tagasi.

Kui tihti on «normaalne» pead pesta?

Täiesti individuaalne. Inimene, kes teeb füüsilist tööd ja töötab tolmuses keskkonnas, peab oma juukseid pesema igapäevaselt. Üldiselt 2-3 korda nädalas on normaalne ja iga 10 päeva tagant peaks värvitud juustele tegema ka maski.

Kas suvel peaks oma juukseid teisiti hooldama kui talvel?

Liigne päike võib kahjustada juuste naturaalset kaitsekihti, seetõttu suvel lausa PEAB kasutama kuumakaitsevahendit. Erilist hoolt ja kaitset vajavad värvitud või triibutatud juuksed. Randa minnes oleks soovitav pähe panna kübar või rätik.

Kas hobusesabas juuste kandmine lõhub juukseid?

Jah, võib lõhkuda küll kui kanda igapäevaselt metallist kinnitusega klambrit, aga pehme patsikumm juustele liiga ei tee.

Kas ja miks peab pikki juukseid spetsiaalselt harjama?

Juukseid peab harjama väga lihtsal põhjusel, siis nad ei lähe sassi ega pusasse.

Milline juuksehari on hea? Tean, et Eesti turule on tulnud uus ja põneva väljanägemisega Tangle Angel juuksehari – millised omadused tal on?

Juukseharja ostmisel on oluline, et ta oleks mugav ja käepärane kasutada ning peamine ülesanne on, et ta kammiks juukseid haiget tegemata. Tangel Angeli eripära on kindlasti tema välimus, teda on mugav kasutada, ka väikestel lastel. Samuti eemaldab ta hõlpsasti pusad ning ei tekita staatilist elektrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles