Mürgised partnerid, keda ei tasuks oma ellu lubada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned partnerid võivad olla nii mürgised, et nendega pole võimalik koos olla. Nad mõjuvad teistele inimestele kahjulikult ega lase kellelgi isiklikus plaanis areneda ega kasvada. Suhted peaksid meile hästi mõjuma ja muutma meid paremateks inimesteks, mitte muutma elu talumatuks.

Õige suhte jaoks tuleks leida partner, kes sinuga hästi kokku sobib. Õige partner ei tohiks sind murda ega maha teha. Lifehack pani kirja kaheksa mürgise partneri tüüpi, keda ei tasuks oma ellu lubada.

1. Armukade partner

Natuke armukadedust on normaalne, kuna see lisab suhtele veidi vürtsi. Aga seda ei tohiks olla liiga palju. Partner ei tohiks kindlasti olla nii armukade, et ta muudab teie suhte väljakannatamatuks. Kui sa ei saa oma sõpradega muretult aega veeta või mõne sugulasega telefonis vestelda ilma, et partner sind kontrolliks või kritiseeriks, siis on midagi valesti. Liiga palju armukadedust võib muutuda mürgiseks.

2. Domineeriv partner

Kuidas suhtub partner sinu ettevõtmistesse ja eemärkidesse? Kas ta toetab sind või tahab sinu eest otsuseid langetada? Suhe ei tohiks kedagi robotiks muuta. Partner peaks sind toetama. Kui ta muutub liiga kontrollivaks, siis peaksid aru saama, et oled mürgises suhtes ja sellest ei tule midagi head välja.

3. Väga ebakindel partner

Selle partneri jaoks on kõik sinu teod ja sõnad väga väikese kaaluga. Isegi, kui sina oled omalt poolt teinud kõik ja üritanud igati partnerile märku anda, et armastad ja hindad teda, on tema ikkagi ebakindel. Selline partner võib suhtest positiivse energia välja imeda ja ajapikku muutub temaga koosolemine kurnavaks.

4. Perfektsionist

Perfektsionistiga võib olla tore koos olla, kuna ta julgustab teisi inimesi rohkem tegutsema ja omale uusi eesmärke seadma. Aga kõike seda võib ühel hetkel olla liiga palju ja keegi meist ei suuda ju kogu aeg täiuslik olla. Perfektsionist otsib alati teiste juures ka vigu ja ta võib suhte nautimise üsna keeruliseks muuta.

5. Eneseimetleja

See partner võib sind armastada ja jumaldada. Tema juures pole muud viga kui see, et ta kohtleb oma kallimat kui aksessuaari. Ta on materialistliku mõtteviisiga ja teda huvitab rohkem inimeste ning asjade füüsiline välimus. Maailm peaks keerlema ümber tema ja teie suhe peaks tema silmis olema selline, mis pakub teistele alati kõneainet. Kui soovid, et su enesehinnang oleks normaalsel tasemel, võiksid sellist suhet pigem vältida.

6. Süüdistav partner

Selline inimene usub, et tema ei eksi kunagi ja ta ei võta kunagi süüd omaks. Ta lükkab oma pettumuse ja viha sinu õlgadele ning sa ei saa talle vastu hakata, kuna see muudab teda vaid tigedamaks. Kui partner süüdistab sind pidevalt milleski, siis on tegemist mürgise suhtega, mis tuleks kiiremas korras lõpetada.

7. Võistlushimuline partner

Isegi, kui ta väidab, et armastab sind ja teeks sinu heaks kõike, näeb ta sind pigem kaasvõistleja kui võrdse partnerina. Ta ei taha, et sa oleksid temast parem, olgu tegemist raha teenimise või mõne muu valdkonnaga. Ta on halb kaotaja ja kui ta peaks kaotama, elab ta seda halvasti üle. Talle meeldib, kui sina komistad ja kukud, kuna siis ta saab sind üles aidata ja sulle näidata, et tal on asjad kontrolli all.

8. Valetav partner

Me kõik valetame. See on meile loomuomane nagu hirm, kahtlemine ja muretsemine. Aga mõned partnerid on lausa kroonilised valetajad. Nad lihtsalt valetavad kogu aeg. Kui sind võib partneri valetamine muuta ebakindlaks ja ärevaks, siis temale mõjub see draama erutavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles