Seitse asja, mida mees ei tohiks naisele mitte kunagi öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik ütlevad vahel oma lähedastele inimestele selliseid asju, mis võivad haiget teha. Kuid siiski on mõned asjad, mida mehed ei tohiks kunagi oma naistele öelda.

Allwomenstalk toob välja seitse asja, mida mehel ei olek sobilik mitte mingil juhul oma naisele öelda:

1) Negatiivsed kommentaarid naise välimuse kohta

Negatiivsed kommentaarid naise välimuse kohta on õelad. Muidugi võib öelda ausalt välja, kui naine küsib mehelt näiteks mõne riideeseme kohta arvamust, ning talle see asi ei meeldi. Kuid kui mees hakkab naisele ilma põhjuseta tegema negatiivseid kommentaare, siis teeb see väga haiget ja ükski naine ei vääri sellist kohtlemist.

2) Võrdlused oma eelmise tüdruksõbraga

Võrdlusi oma kallima eelmiste tüdruksõpradega ei taha kuulda ükski naine. Seda võib lubada kõige rohkem ühe korra − peale seda peaks naine mehele ütlema, et see ei ole sobilik. Isegi kui see võrdlus on sinu kasuks, siis ikkagi võib see naisele mõjuda ebameeldivalt.

3) Negatiivsed kommentaarid naise kaalu kohta

Mees ei tohiks kunagi öelda midagi halba naise kaalu kohta. Pole mõtet tähelepanu pöörata asjale, millest naine juba tõenäoliselt ise teadlik on. Aktsepteeritav on see sellisel juhul, kui ülekaal põhjustab naisele juba terviseprobleeme ja mees hoolib temast ning tahab, et ta oma heaolu pärast probleemiga tegeleks. Sellistes olukordades pole see solvang, vaid märk, et mees hoolib naisest.

4) «Ma vihkan sind!»

Öelda naisele, et ta vihkab teda, ei ole aktsepteeritav isegi tülis olles. Mõlemad partnerid võivad küll olla vihased, aga siiski on oluline täiskasvanulikuks jääda. Kui üks partneritest niimoodi ütleb, siis see jätab pikaks ajaks teise inimese südamesse haavad.

5) Naise iseloomu kallal tögamine

Kui mees kritiseerib naise iseloomujooni, nagu näiteks «sa oled halb inimene» või «sa oled laisk», siis see teeb haiget ja jätab oma märgi suhtele maha. Inimest ei tohiks konkreetse põhjuseta niimoodi süüdistada ning alati tuleb probleemi serveerida võimalikult objektiivselt.

6) «Ma olen sinust parem»

Sõbralik narrimine on vahel lubatud, aga aktsepteeritav ei ole see enam siis, kui mees alavääristab oma naist ning halvustab teda. Kunagi ei tohi leppida mehega, kes ei oska sind korralikult hinnata.

7) Ähvardamine

Kui mees hirmutab või ähvardab naist kuidagi, siis tuleb võtta seda suure ohumärgina. Kahjuks kannatavad väga paljud naised suhtevägivalla all ja sellistest meestest, kes on valmis oma naisele kuidagi liiga tegema, tuleb kohe kindlasti eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles