Seebiooperist on asi kaugel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santa Barbara: linnavalitsuse tornist avaneb imeilus vaade linnale ja Vaiksele ookeanile.
Santa Barbara: linnavalitsuse tornist avaneb imeilus vaade linnale ja Vaiksele ookeanile. Foto: Peep Moorast

Paljude eestimaalaste peas on Santa Barbara pigem Capwelli ja Lockridge’i perekonna võitlusväli samanimelisest seebiseriaalist kui Lõuna-California juhtiv veinipiirkond. Veiniajakirjanik ja sommeljee Peep Moorast käis kohal ning jagab muljeid.

Vaikne Santa Ynesi org on osake Santa Barbara maakonna veinipiirkonnast Californias, lisaks ka kuulsa filmi «Külili» (ingl k «Sideways», 2004) tegevuspaik ehk koht, kus kaks keskealist meest, läbipõlenud kirjanik Miles ja näitleja Jack oma «parim enne» kuupäeva edasi lükata püüavad. Kõigi aegade parimaks veinifilmiks tituleeritud teose kolmas peategelane on mõistagi oru vein ise.

Viimase paarikümne aasta jooksul on Santa Ynesi orgu koondunud arvestatav veinivalmistamise potentsiaal – et maad on palju, laiendavad veinifarmid usinalt oma valdusi. Liiati asub kohaliku (öko)toidu ja taluturgude liikumise eestvedaja Los Angeles kahe sõidutunni kaugusel ja veinid jõuavad peamiselt selle metropoli turgudele, poodidesse, vinoteekidesse ja restoranidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles