Nippe linnuliha grillimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk jagab annab paar nõuannet, kuidas õrnakoelist linnuliha grillida, et see jääks mahlane ja maitsev. 

  • Kasuta grillimisel jahutatud liha 
  • Kui oled algaja grillija, siis kasuta nahaga kanaliha. Kananahk on rasvane ning tänu sellele säilivad mahlad lihas paremini.
  • Kanaliha on õrnakoeline ning seetõttu vajab pehmemat ja kergemat marinaadi – tugevamaitselised äädikamarinaadid sobivad teistele lihaliikidele
  • Kanaliha on taine ning võib küpsedes kuivaks muutuda. Sool tekitab samuti kuivust, seetõttu maitsesta marinaadi kastetud kanaliha (vajadusel) soolaga vahetult enne grillimist
  • Lase grillitud kanalihal peale küpsemist kindlasti umbes 10 minutit jahtuda fooliumi sees või kaanega kaetud kausis. Nii kinnituvad lihamahlad ning tulemus jääb mahlasem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles