Kas trenn leevendab pohmelli?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pohmelliga rekordeid ei püüa.
Pohmelliga rekordeid ei püüa. Foto: SCANPIX

Kes läks jaanilaupäeval alkoholiga liiale, peab täna kehva enesetunnet kannatama. Suure peavalu ja iiveldusega oled ehk valmis mida iganes proovima, aga pea hoogu. Toores muna või hommikune naps ei pruugi olemist eriti kergendada. Mõõduka pohmelliga tasub end hoopis liikuma sundida, et end peagi jälle inimesena tunda.

Trenn pole küll pohmelli ravimiseks mõni imevahend, kuid see aitab alkoholi kahjuliku mõju vastu võideldes halvast enesetundest kiiremini üle saada, kirjutab Livestrong. 

Sümptomid

Pärast pikka pidu alkoholi seltsis maksab hommik kätte ränga enesetundega. Enamasti kaasnevad pohmelliga peavalu, peapööritus ja iiveldus, mis võtavad sult energia ja tekitavad üldiselt haiglasliku tunde. Tõenäoliselt kannatab pohmelli tõttu ka su välimus, sest veepuuduse mõju hakkab nii nahale kui juustele. Trenn on küll viimane asi, millega siis tegeleda tahaks, aga sellest võib olla palju abi, kui sul on vaja end kiiremini korda saada.

Trenni mõju

Alkoholil on kehale rahustav mõju ja see aeglustab ajuaktiivsust. Muuhulgas aeglustub ka endorfiinide vallandumine - need on hormoonid, mis aitavad tuju reguleerida. Alkoholi mõju tõttu tunned end hommikul tavalisest väsinumana. Elujõud on kadunud ja masendus võtab võimust. Isegi kui sul pole trennituju, võib liikumine taas stimuleerida endorfiinide vallandumist, mis aitab tuju tõsta ja pea klaarimaks saada.

Tervislik trenn

Kindlasti ei tohiks raske pohmelliga teha väga kurnavat trenni. Vastasel juhul teeb treening enesetunde veelgi halvemaks ja ajab südame pahaks. Tee midagi madala intensiivsusega, et taastaksid tuju ja enesetunde iiveldust tundmata. Selleks sobivad hästi näiteks jooga, venitamine, kerge aeroobika, tantsimine ja ujumine. Kuula oma keha ja nii kui tunned, et pea käib ringi, hakkab rohkem valutama või süda läheb pahaks, siis jäta trenn katki.

Pohmell ja veepuudus

Pohmelli halb enesetunne on suuresti tingitud veepuudusest. Trenn aga suurendab seda veelgi. See tähendab, et pead korralikult vett jooma nii enne trenni kui trenni ajal. Hoia veepudel ligi ja rüüpa sellest trenni ajal iga 10 kuni 20 minuti järel. Jätka veejoomist kindlasti ka pärast trenni ning söö suure veesisaldusega toitusid - näiteks suppi ja arbuusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles