Isikuomadus, mis suurendab armastuse leidmise tõenäosust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas armastust sihipäraselt otsides on võimalik seda ka leida? Enamik inimesi ütleks, et ei ole.

Paljud õnnelikult suhtes olevad inimesed ütlevad, et nad leidsid armastuse siis, kui nad lõpetasid selle otsimise. Kuid kas see on ka tõsi?

Sotsioloogia teadlane Brene Brown avastas, et haavatavus isikuomadusena on tihedalt seotud armastuse leidmisega, vahendab YourTango. Inimesed, kes suudavad jääda iseendaks ja paljastada teistele inimestele ka oma puuduseid, mis tekitab nendes häbitunnet, on kõige rohkem ka õnnelikus suhtes.

«Väga kiiresti – umbes uuringu läbiviimise kuuendal nädalal – avastasin ma enneolematu seose ühe inimeste isikuomaduse ja armastuse leidmise vahel. Ma eemaldusin uurimusest ja lubasin endale, et selgitan välja, mis isikuomadusega tegu on. Ning see osutus ehtsuseks.»

Hea uudis on see, kõikidel inimestel on võimalus jääda iseendaks ning õppida ka oma haavatavamat poolt välja näitama. Seega on kõikidel võimalik leida armastust.

«Saan öelda, et see omadus on universaalne ja kõikidel inimestel on see olemas. Isegi kui me ei taha teistele inimestele oma puuduseid näidata, siis neid ei tasu varjata. Haavatavus ei ole märk nõrkusest – see on märk sellest, et me oleme inimesed,» räägib sotsioloog.

Inimene, kes tahab sind armastada hindab seda, et sa ei karda oma tundeid välja näidata. Paljastades omadusi, mida sa parema meelega varjaksid, õpin teine inimene tundma tõelist sind ning suureneb ka võimalus, et teievaheline armastus on püsiv ja õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles