Levinud asjad, mille pärast ülemõtlejad on väsinud muretsemast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ülemõtlemine on probleem, mille all kannatavad paljud inimesed ja eriti naised. Pidev kahtlemine muudab nad otsustusvõimetuks ning see võib oluliselt häirida nende igapäevaelu.

Kroonilised ülemõtlejad on tihti kurnatud, sest neile ei anna paljud asjad rahu ning nad kulutavad liigselt energiat muretsemise peale. The Huffington Post toob välja kaheksa asja, mille pärast ülemõtlejad on väsinud muretsemast:

1) Sõnum oma silmarõõmult

Mida küll tema sõnum või vastus küsimusele tähendada võib? Miks on sõnumi lõpus punkt, mitte hüüumärk? Ülemõtlejad lahkavad iga sõnumit tähemärgihaavalt ja üritavad leida selle peidetud tähendusi.

2) Kommentaar ülemuselt

Iga märkusega oma ülemuselt kaasneb mõte, et äkki võib see tähendada vallandamist. Liigne muretsemine võib aga halvendada töö kvaliteeti ning kaasa tuua lisaprobleeme.

3) Esmamulje

Uute inimestega kohtumine võib põhjustada ülemõtlejatel ärevust ja muretsemist, sest endast tahetakse jätta head esmamuljet. «Ega ma liiga palju ei naernud? Ega mul hambavahel midagi polnud?»

4) Nädalavahetuse plaanid

Otsustusvõimetus takistab pidevalt nii nädalavahetuseks kui ka muuks ajaks plaanide tegemist. Ülemõtlejatelt ei tasu isegi küsida, kuhu kohta välja sööma minna.

5) Tüli sõbraga

Ülemõtlejatele ei anna möödunud tülid niipea rahu ning nad analüüsivad seda oma peas mõnda aega. Sinna alla kuulub tüli detailne meenutamine ning erinevate stsenaariumite ettekujutamine, kuidas kõik oleks võinud minna ning mida oleks pidanud teistmoodi ütlema või tegema.

6) Lahkuminek

Lisaks tülidele pakuvad ülemõtlejatele palju mõtlemisainet ka lahkuminekud. See võib aga olla isegi positiivne − uuringu järgi toibuvad need inimesed lahkuminekust kiiremini, kes seda rohkem analüüsivad.   

7) Uus postitus sotsiaalmeedias

Kui ülemõtleja peaks midagi sotsiaalmeediasse postitama, siis kahtleb ta mõnda aega, kas see oli ikka õige otsus.

8) Halvim stsenaarium

Ülemõtlejate jaoks on igapäevaelu lahutamatuks osaks halvimate stsenaariumite ettekujutamine. See mõjub väga kurnavalt ning võib ellu tuua palju negatiivsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles