Kaks lihtsat küsimust, mis ennustavad abielu kestvust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled juba abielus, siis loodad, et sinu väljavalitu on ka sinu hingesugulane. Alati ei pruugi see aga kahjuks nii olla.

Kas oled piisavalt vapper, et oma abielu kestvust ennustada? Kui jah, siis selleks tuleb vastata kõigest kahele lihtsale küsimusele, kirjutab YourTango. Virgina ülikoolis läbiviidud uuringus esitati need küsimused 4242 paarile ning kuue aasta pärast uurisid, mis seisus nende abielu siis oli.

Küsimused:

1. Mis sa arvad, kui õnnelik sa oled praegu oma abielus võrreldes sellega kui sa ei oleks abielus? Kas sa oleksid õnnetum, kui sa ei oleks abielus?

2. Mis sa arvad, kuidas sinu partner vastaks sellele küsimusele?

Need, kes ütlesid, et nad ei oleks ilma abielus olemata õnnetumad, olid ka need, kes kuue aasta jooksul lahku läksid. Sellest võib järeldada, et abikaasa peaks muutma inimest õnnelikumaks kui ta üksi oleks.

Uuringu järgi ainult 41 protsenti inimestest oskasid ennustada, mida nende partner selle küsimuse peale vastaks. Seega paljud paarid ei olnud nendes küsimustes ühel lainel. Veerandil uuringus osalejatel olid suured erimeelsused ja nende üleüldine õnnetase erines väga palju.

Me teame, et ligi pooled abielud lõppevad lahutusega, seega loodetavasti aitab nendele küsimustele mõtlemine oma suhte seisu kriitilisemalt hinnata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles