Abiks kaalulangetajale: kuidas vältida suvel juurde võtmist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salat või burger?
Salat või burger? Foto: SCANPIX

Suvi on käes… Mõnel meist on just suvel kõige raskem kaalu hoida ja juurde võib tulla päris mitu kilo. Lepime kokku, et seekord nii ei lähe?!

Kaalustalla.ee blogi pakub välja mõned nipid, kuidas seekord olla suve lõpuks vähemalt samas kaalus kui mitte kergem.

3-kuuline hävitustöö

Sa oled näinud üheksa kuud vaeva, et saavutada oma elu parim vorm. Kas on mõtet kolme suvekuuga lasta kogu see tehtud raske töö «veega alla»?

Võrdlen seda kasiinos käimisega - käiakse mitmeid kuid tööl ja siis hetkega mängitakse see raha maha. Jabur ja absurdne, kas pole? Nii nagu sa hoidud kasiinost, ära löö oma senistele pingutustele käega ka suvel.

Viis nippi, kuidas suvel kaalu lisandumist vältida!

1. Alkohol

Number üks ülekaalu põhjustaja suvel on alkohol - kokteilid, õlu, magusad siidrid jne. Samas pole mul ilmselt mõtet hakata rääkima, et ära joo tilkagi. Seepärast annan parem mõned soovitused, kuidas juua nii, et kahju oleks minimaalne. 

Vein - sega valge vein jää ja mulliveega. Ma tean, et tõsisemad veinijoojad krimpsutavad selle peale nina, ent läbi selle triki väheneb märgatavalt õhtu jooksul joodud veini kogus. Või ära joo üldse.

Siider - parem joo veini. Siider on nagu vein, kuhu on ohtralt suhkrut sisse pandud. Äärmiselt halb valik. 

Kokteilid - väldi suhkrurikkaid kokteile. Võid proovida segada alkoholi mullivee, ohtra laimi- või sidrunimahlaga. Magustada saad kokteile ka steviaga.

Aga loomulikult ma ei suuna sind alkoholi tarbima, parem oleks mitte üldse juua, ent kui on valida kahe halva vahel, vali n-ö parem «halb».

2. Nulltolerants mahladele ja limonaadidele

Mahlade ja limonaadide joomisest on mul väga raske aru saada. Vesi, mis on maitsestatud erinevate ürtide, apelsini või kurgiviiludega maitseb sama hästi. Joogiks ei sobi ka jogurtid.

3. Korralik hommikusöök

Korralik hommikusöök on väga tähtis. Eelkõige seetõttu, et targalt valitud hommikusöök peletab eemale vajaduse midagi näksida ja vajaduse magusa järele. 

Mina valin tavaliselt hommikusöögiks midagi munast. Munas sisalduvad rasvad ja valgud täidavad kõhtu ja tegelikult väheneb märgatavalt isu magusa ja näksimise järele.

Ilmselgelt on suvel kiusatusi igal nurgal ja väga mõnus on nendest sirge selja ja isudeta mööda kõndida. 

Korralik hommikusöök just seda teebki - vähendab kiusatustele järele andmise võimalust.

4. Trenne ei tohi vahele jätta

Sul on vaja leida vaid 4×15 minutit nädalas. Ükskõik kui kiire sinu suvine graafik ka ei oleks, ei usu ma, et sa ei leia seda tunnikest nädalas.

Treeninguid ei tohi jätta vahele, sest meie kehad on oma olemuselt laisad. Iga vahele jäänud treening laseb kehal muutuda nõrgemaks ja väetimaks. Kaob lihasmass ning läbi selle kulutab sinu keha vähem energiat.

Vähem energiat tähendab aga seda, et saad vähem süüa. Ning suvel tahaks ju süüa.

5. Jälgi ka suvel toitumiskava

Ilmselgelt ei saa üle ega ümber toitumiskava jälgimisest. Mida täpsemalt jälgid kava ka suvel, seda paremad on tulemused. Kõik eelnevad nõuanded toimivad ainult siis, kui sul on olemas ka kava, mille järgi toimetada. Muidu on see nagu kõrbes orienteerumine - sihitu ja vaevarikas.

Anna lubadus järgida neid 5 nõuannet ja garanteerin, et suvi ei paki sulle selga mitte ühtegi lisakilo. 

Ilusat suve algust ja trennis näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles