Täispuhutav ujumise abivahend loob petliku turvatunde

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutavad vahendid võivad lapsed ohtu seada.
Täispuhutavad vahendid võivad lapsed ohtu seada. Foto: SCANPIX

Hea rannailm ja soe vesi tõmbab randa palju lastega peresid. Kuna väiksemad lapsed ei oska enamasti veel hästi ujuda, siis on neil tihtipeale kaasas erinevad täispuhutavad abivahendid. 

Madratsitel armastavad veemõnusid nautida nii suured kui väikesed, kuid paraku võib täispuhutav madrats rannalise ohtu seada. Seetõttu liigitub madrats rannas keelatud ujuvvahendite hulka, mida võib G4Si valvatavates randades vaid liival kasutada, kirjutab «Julged hoolida».

Kõrvuti madratsitega võib petliku turvatunde lapsele luua ka suurem ujumisrõngas, millega kindlalt veepinnal püsiv ja end mugavalt tundev laps võib ühtäkki palju sügavamalt veest avastada. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

G4Si rannavalvuri ja Pirita ranna vanema Elise Käiti sõnul tuleb mistahes täispuhutavate abivahendite kasutamisel jälgida mere ääres viibides tuule suunda. «Kui tuul puhub maa poolt merele, võib madratsil lesiv või suure ujumisrõngaga end kindlalt tundev laps leida märksa sügavamalt veest, kus tema jaoks ei ole enam turvaline.»

Suurema ujumisrõngaga või madratsiga veemõnusid nautiv laps võib mänguhoos kaotada valvsuse. «Suurt ujumisvahendit usaldades ei pruugi laps enam nii tähelepanelikult jälgida, kas ta jalad ulatuvad põhja,» märkis rannavalvur. «Kui tuleb aga suurem laine või juhtub midagi selle täispuhutava rõngaga, võivad tagajärjed olla väga õnnetud. Heal juhul pääseb laps ehmatusega.» 

Täispuhutavad ujumise abivahendid võivad lapse rannast eemale kanda ja ootamatult õhust tühjaks minna, keerates lapse halvemal juhul tagurpidi ja jättes vee alla lõksu.

Suvel ilusa ilmaga on rannad väga rahvarohked ning rannavalvur paneb emadele-isadele või täiskasvanud saatjatele südamele, et nad jälgiksid lapsi ning teeks neile randa tulles selgeks peamised veekogu ääres viibimise põhimõtted. «Suuremad ujumisrõngad soovitame kõik koju jätta. Madratsitega lubame ainult liiva peale jääda,» ütles Elise Käit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles