Viis mõtet, millest on igas olukorras abi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoogiaportaal Psychology Today tõi välja viis lihtsat mõtet, mis võivad erinevates olukordades abiks olla.

1. Tee seda, mis tekitab sinus hea tunde

Ürita kogu aeg pidada silmas oma tõekspidamisi ja toimi nii, et saaksid igast hetkest rõõmu tunda. Kui elu on su tõekspidamistega kooskõlas, siis on ka su mõtted rahulikumad.

2. Anna endast parim

See mõte tuletab meelde, et me peaksime kõigest hoolimata nägema vaeva, kuid ei tasu luua omale illusiooni, et igaüks meist peaks olema täiuslik. 

3. Pane paika oma reeglid ja juhindu neist

Esiteks tuletab see meelde, et meil kõigil võiks ja isegi peaks olema mõned isiklikud reeglid, mille järgi toimida. Teiseks tasuks meeles pidada, et need reeglid ei pea üldse olema ranged ja kõige kohta ei pea reegleid välja mõtlema - vaid nende asjade kohta, mis on sinu jaoks olulised.

4. Tee seda, mis on sinu jaoks mõttekas

Paljude ülesannete, valikute ja tegemistega on nii, et puudub õige või vale viis, kuidas midagi teha. «Tee seda, mis on sinu jaoks mõttekas» aitab paremini otsuseid langetada ja probleeme lahendada. Pole vahet, kas sind ootavad ees suured või väikesed otsused, see mõte muudab elu väljakutsetele vastu astumise lihtsamaks.

5. Tervita vigu ja õpi neist

Nooruses pole meil kuigi palju julgust riskida ja vigadest üle saada. Me muretseme sageli sellepärast, et meie ego ei saaks kahjustatud. Vanemaks ja küpsemaks saades taipame, et vigadest saab õppida midagi olulist, ent igaüks meist peab ise mõistma, mis see oluline on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles