Rohelised köögiviljad, mis sisaldavad palju valku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvatakse, et valgu saamiseks on tingimata vaja süüa loomseid toiduaineid. Kuid tegelikkuses saab ka taimetoitlane õigeid köögivilju süües piisavalt valku.

Taimetoitlased ja veganid saavad õigeid köögivilju süües samuti piisavalt valku, et keha saaks normaalselt funktsioneerida. See tähendab, et valgu saamiseks ei ole tingimata vaja süüa liha või muud loomse päritoluga toiduaineid.

Taimetoidu raamatute autor Shauna Martin on samuti selles veendunud. Ta on söönud ainult taimse päritoluga toite juba aastaid ja arvab, et just see aitas tal taastuda rinnavähist. «Minult küsitakse alati, kuidas ma valku saan kui liha ei söö. Ma vastan neile, et joon iga päev rohelistest köögiviljadest tehtud mahla, mis sisaldab vähemalt ühte kõrge valgusisaldusega köögivilja,» räägib naine. Need on rohelised köögiviljad, mis sisaldavad palju valku:

Spinat – umbes üheksa grammi valku kimbus.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Herned – umbes kaheksa grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Rooskapsas: umbes kolm grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Lehtkapsas – umbes  kaks grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Brokoli – umbes kaks grammi valku hakituna kahes detsiliitris.

Scanpix
Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles