Viis müüti, mis ei lase sul armastust leida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahjuks mõistavad paljud inimesed armastust valesti ja seetõttu teevad nad sageli ka vigu. Tasuks vahet teha sellel, kas sa armastad kedagi ja sellel, kas see inimene on sinu jaoks õige kaaslane. Need on kaks erinevat asja, mida aetakse tihtipeale segi.

Järgnevalt on välja toodud viis müüti, mis ei lase paljudel inimestel armastust leida, kirjutab YourTango.

1. Armastus on kõigest üle

See, et sa armastad kedagi, ei tähenda, et te oleksite teineteise jaoks õiged kaaslased. Sina võid teda armastada ja tema sind, aga teie suhe võib sellest hoolimata olla kohutav. See ei tähenda, et tegemist poleks olnud tõelise armastusega, see tähendab seda, et praegusel hetkel pole teie suhe toimiv.

2. Armastuse nimel võib kõike teha

Armudes võime muutuda mugavaks ja tunda, et oleme kõigest üle või justkui võitjad, kuna meid armastatakse vastu. Kinnitame endale, et kuna meie elus on armastus ja meid armastatakse, siis võime kõike teha, võime klammerduda, võime lubada endal igatmoodi käituda ning isegi end piinlikku olukorda seada. 

Kui me hakkame nii käituma, siis me ei mõtle enam teise inimese tunnetele ega kaitse teda. Kui partner peaks saama haiget, õigustame oma käitumist armastusega ja kinnitame endale, et «partner ei kao kuskile».

Sellest tulenevalt võib suhe aga rööbastelt maha joosta ja me mõtleme, et ju siis polnud tegemist õige armastusega või polnud selle suhte jaoks õige aeg. See, kui keegi sind armastab, ei tähenda automaatselt seda, et ta peab sinu käitumist igas olukorras taluma ja sinu kõrvale jääma (see kehtib ka vastupidi).

3. Armastus võib olla valus

Üks suurimaid väärarvamusi on see, et pärast armumist on võimalik kõigist takistustest üle saada ja kõik saab korda. Seda näidatakse päris palju Hollywoodi filmides, sest ilma konflikti ja romantikata on ju keeruline inimesi kinno meelitada. Sellest väärarusaamast tulenevalt langetavad inimesed sageli valesid otsuseid.

Kellegi armastamine ei tähenda, et sa piinad end seni, kuni «kõik saab korda». Armastus on tunne. Suhte nimel tuleb vahel vaeva näha, aga olulisem on see, et oleksite hetkes, suhtleksite ja töötaksite mõlemad oma probleemide kallal. 

4. Armastus on kohustus

Kui kallim armastab sind ja sina teda, siis see ei tähenda, et teie suhe on kõige õigem asi, mis saab juhtuda või et sul või partneril on kohustus selles suhtes olla. Kui suhe ei toimi ühe partneri jaoks, siis ei toimi see teie kummagi jaoks.

Kui sa tunned, et asi pole õige, siis sul pole mingit kohustust kallimaga jääda vaid seetõttu, et ta armastab sind. Süütunne on samuti võimas emotsioon, aga kui sa juhindud sellest, siis ei saa sa kunagi õnnelikuks.

5. Armastus on haruldus

Armastus on tegelikult igal pool meie ümber, tuleb vaid silmad lahti hoida. Ka need inimesed, kellega sul võiks olla imeline suhe, pole sinust kaugel. Sa pead veidike otsima, aga asi on vaeva väärt.

Kui sa usud, et sul pole mõtet kodust välja minna, sest sina ei leia niikuinii kedagi, keda armastada, klammerdud halbade suhteharjumuste külge ja langetad vastavaid otsuseid. Hirmule tuginevad otsused pole kunagi õiged. Neid mõjutab sinu väärastunud maailmavaade. 

Hirmud valetavad meile. Hirm võib kinnitada, et me ei leia kunagi õiget kaaslast ja et kui me laseme suhtest lahti, ei leia me enam kunagi õnne. See pole tõsi. See mõte on tingitud hirmust, mis ei lase meil tundmatusse hüpata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles