11 põhjust, miks su kulmud ei näe eriti ilusad välja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kulmud raamivad nägu ja toovad silmi paremini esile, seega on väga oluline, et need väikesed kaarekesed oleksid õigesti kujundatud.

Cosmopolitan.com konsulteeris meigikunstniku Cyndle Komarovskiga, et kindlaks teha, millised on peamised põhjused, miks kõik kulmud ei näe head välja.

1. Kulmukaare sisemine nurk on liiga kandiline

Kui kasutad kulmude rõhutamiseks kulmupliiatsit ja teed nurga liiga kandiliseks, näevad kulmud võltsid välja. Rõhuta kulmusid kulmupliiatsi, puudri või kulmudele mõeldud tuši abil ja tee käega kergeid ning lühikesi liigutusi.

2. Venitad kulmujoone liiga pikaks

Kulmujoont ei tohiks liiga pikaks venitada, kuna see mõjutab muidu su üldist välimust. Selleks, et kindlaks teha, kus su kulmujoon peaks lõppema, hoia kulmupliiatsit diagonaalselt nii, et üks ots on su ninasõõrme juures ja teine silma välimise nurga juures. Kulmujoon peaks ulatuma sellesse kohta, kuhu osutab kulmupliiats silmanurgast, vastasel juhul võib su välimus muutuda võltsiks.

3. Kulmukaar on liiga terava nurgaga

Liiga terav kulmukaar jätab mulje, et oled pidevalt üllatunud või vihane, kuigi tegelikult ei ole. Kui sul pole loomulikult terav kulmukaar, kuid sa sooviksid seda veidi teravamaks muuta, hoia kulmupliiatsit ninasõõrme juures ja aseta see diagonaalselt oma silma keskosaga. Sellesse kohta peaksid tegema pliiatsi abil kulmukaare kõige teravama koha.

4. Kulmud pole kujundatud

Üks asi on see, kui eelistad loomulikke kulme – need on praegu muide väga trendikad –, aga täiesti kujundamata kulmud ei raamista nägu nii ilusti, kui hoolitsetud kulmud. Sul pole aega spetsialisti poole minna, kes kulmukaart kujundaks? Pole hullu, jälgi lihtsalt oma kulmude kuju ja kitku välja karvakesed, mis kasvavad ülejäänud karvadest eemal.

5. Kulmude sees on näha üksikuid paljaid kohti

Aeg-ajalt võib ikka juhtuda, et naine satub kulmude kitkumisega hoogu ja kulmude sisse tekivad mõned kohad, kus pole nii palju karvakesi kui mujal. Paljaste kohtade varjamiseks kasuta kulmupliiatsit või –tušši. Kui tühjad kohad on täidetud, tõmba kulmud üle väikese kulmuharjakesega.

6. Kulmude peal ja all on kasutatud liiga palju highlighter’it

Kulmude kujundamine highlighter’iga tõmbab kulmukaarele liiga palju tähelepanu. Pigem kasuta peitekreemi, mis oleks sinu nahatoonist tooni võrra heledam. See muudab kulmude ümbruses oleva naha kenasti heledamaks.

7. Joonistad kulmud liiga tumedaks

Kui soovid täita mõnda tühjemat kohta või tahad kulme tumedamaks muuta, kasuta kulmutušši, mis oleks sinu kulmudest tooni võrra tumedam, mitte rohkem. Liiga tumedad kulmud näevad võltsid välja.

8. Täidad kulme ebaühtlaselt

Kui kasutad kulmupliiatsit või muud kujundavat ilutoodet, kasuta seda kulmude algusest kuni lõpuni. Värvitooni mahendamiseks võid kasutada kulmuharja, mis muudab kulmude välimuse korrektsemaks.

9. Sa ei hajuta kulmupliiatsit korralikult

Kui soovid, et su kulmud näeksid loomulikud välja, siis veendu, et kulmude nurgad ja ääred poleks liiga jäigad. Hajuta need naha sisse, sest järsk joon jätab mulje, et su kulmud pole loomulikud. Hajuta kulmupliiats igal pool korralikult sisse, mitte ainult kulmujoone alguses või lõpus.

10. Tõmbad kulmujoone keskele ühe triibu, et kulmud oleksid tumedamad

Ära rõhuta kulmusid vaid ühe tumedama joone abil. Pigem tee kulmupliiatsi või –tuši abil selliseid liigutusi, mis jäljendaksid väikeseid karvakesi. Tee neid liigutusi selles suunas, kuidas su kulmukarvad kasvavad.

11. Kulmupliiats või –tušš paistavad kulmude seest selgelt välja

Hoolimata sellest, millist kulmukujundamise vahendit sa kasutad, liiga palju kulmupliiatsit või –tušši torkab kindlasti silma. Alusta ettevaatlikult ja kujunda kulmusid aeglaselt. Lihtsam on kulmupliiatsit juurde panna, kui seda vähemaks võtta. Kui kulmudele satub liiga palju kujundusvahendit, kasuta kulmuharja ja ürita värvi hajutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles