Mida tasuks teada naise kohta, kelle kallim on sõltlane?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on välismeedias üks kuumemaid teemasid see, et tõsielusarja staar Kourtney Kardashian viskas kodust välja oma elukaaslase ja laste isa Scott Disicki. Põhjuseks oli see, et mehel on alkoholisõltuvus – ta on käinud küll võõrutusravil, kuid alati jõudnud tagasi oma endise eluviisi juurde.

Kuigi paljud meist pole olnud suhtes, kus üks partneritest on sõltlane, tahame me kõik siiski taolistele uudistele oma hinnanguid anda. Üldiselt jagunevad inimesed kolme kategooriasse: uskujad, uue võimaluse andjad, karmid kriitikud, kirjutab YourTango.

Uskujad on need, kes on veendunud, et inimene suudab end paremaks muuta, tuleb vaid kannatlik olla. Uue võimaluse andjad oleksid valmis sõltlasele veel ühe võimaluse andma, et ta saaks näidata, et on tegelikult hea inimene. Karmid kriitikud näevad maailma mustvalgena ja usuvad, et kui inimene on eksinud, võib ta sama hästi kui maha kanda.

Tegelikult on väga palju nüansse, mida ei mõista need, kes pole ise sellises suhtes olnud. Järgnevalt on välja toodud kümme fakti nende partnerite kohta, kes jäävad oma sõltlasest kallima juurde.

  1. Mittesõltlane kannatab vahel isegi rohkem kui sõltlane. Kujuta ette, et peaksid kõrvalt vaatama, kuidas su elu armastus end pidevalt hävitab.
  2. Sõltuvus kujuneb välja aja jooksul, see ei juhtu järsku. Mittesõltlasel võib selle aja jooksul välja kujuneda n-ö immuunsus kogu selle jama suhtes, millega ta peab silmitsi seisma.
  3. Abielu sõltlasega võib olla väga kurb. Partner eelistab sinule pidevalt kas alkoholi, kasiinot või narkootikume.
  4. Usklikke inimesi kammitseb süütunne. Ta on abielludes ju lubanud olla kallima kõrval nii «heas kui halvas». Mida sellega täpsemalt mõeldakse?
  5. Loomulikult muretseb mittesõltlane ka selle pärast, millist eeskuju annab sõltlane nende lastele. Ta muretseb selle pärast väga palju.
  6. Mittesõltlane kardab, et kallim ei saaks ilma temata hakkama.
  7. Mittesõltlast hirmutab mõte lahkuminekust ja sellest, et ta peab oma lastele üksinda kogu aeg toeks olema.
  8. Enamiku jaoks võib kooselu sõltlasega olla ainuke elu, mida ta teab. Tavaliselt on nii, et kui last on kasvatanud vanemad, kellest üks on sõltlane, võib ka sellest perest sirgunud laps alateadlikult otsida enda kõrvale sõltlast.
  9. Pere majanduslik olukord tekitab mittesõltlases paanikat.
  10. Mittesõltlane armastab kaaslast, kes armastab sõltuvust tekitavat ainet.

Järgmine kord, kui kuuled või loed kusagilt taoliste suhete kohta, ära hakka kohe kritiseerima, vaid ürita end sellesse suhtesse paigutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles