Kui sageli peaks juukseid lõikama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

See võib tunduda vastuolulisena, aga kui soovid tugevaid, terveid ja pikki juukseid, peaksid neid laskma lõigata. Aga kui sageli peaks juukseid lõikama?

Mõned eksperdid on arvamusel, et iga nelja nädala tagant oleks normaalne, teised väidavad, et paarist korrast aastas piisab. New Yorgis tegutsev juuksur Meri Kate O'Connor sõnas, et juukseid võiks lasta lõigata iga 6-8 nädala tagant, kirjutab Good Housekeeping.

Põhjus on lihtne, kuid paljud ei tea seda: juukseid lõigates ennetad seda, et juuksekarvad ei hakkaks lõhestuma. Kui juuksekarv läheb otsast katki ja lõhe hakkab liikuma mööda karva ülespoole, muutub juuksekarv nii õhukeseks, et see võib kergesti katkeda. Kui juuksed on lõhestunud, siis pole neid kuigi kerge enam terveks teha, aga seda saab õnneks ennetada regulaarselt juukseid lõigates.

Ent kõik juuksetüübid pole võrdsed. Kui sul on loomulikult väga õhukesed või karedad juuksed, võivad su juuksed kergemini katkeda. Kui sul on kombeks sageli oma juukseid värvida või kuumalt töödelda – föönitada, sirgendada vms –, siis on su juuksed rohkem kahjustunud.

Kuigi 6-8 nädalat on soovituslik aeg, millal tasuks juuksuris käia, võivad juuksed juba varemgi näidata märke sellest, et vajavad professionaali hoolitsust. Kui juuste otsad näevad katkisemad välja kui tavaliselt või kui juuksed on erakordselt kuivad, konsulteeri oma juuksuriga, mida võiks ette võtta.

Meri Kate O'Connori sõnul peaks hea juukselõikus kaheksa nädalat kenasti vastu pidama. Kui juuksed kasvavad kiiremini välja ja soeng kaotab esialgse kuju, siis peaksid uuesti juuksuri juurde minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles