Märgid, et hoolid liiga palju teiste inimeste arvamusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mingil määral läheb kõikidele korda, mida teised inimesest neist mõtlevad. Kuid kui hoolid sellest liiga palju, siis võib see mõjuda sulle halvasti.

Kui tunned ära need märgid, siis hoolid teiste inimeste arvamusest liiga palju, kirjutab Lifehack.org:

1) Sa vaatad ennast teiste inimeste vaatenurgast

Pärast rasket tööpäeva peaksid olema suuteline oma saavutusi, pingutusi ja nõrkuseid iseseisvalt hindama. Kuid sa mõtled pidevalt sellest, mida teised sinu tegemistest arvavad. Selline lähenemine muudab su lõpuks paranoiliseks ja tegutsed ainult teiste hinnangute nimel.

2) Sa omistad teiste käitumisele liiga suurt tähendust

Sa oled sotsiaalselt ärev ja mõtled palju sellele, mida keegi inimene oma sõnadega või käitumisega mõtles. Enamasti on teiste inimeste käitumine neutraalne ja ei ole mingi tagamõttega. Sellest ärevusest peab üle saama, kui tahad saavutada tõelist edu.

3) Sa lased tagasisidel ennast peatada

Ära lase ennast kriitikast heidutada ja ära anna selle pärast alla, kui keegi annab sulle negatiivset tagasisidet. Näe seda kui konstruktiivset kriitikat, millest saad õppida. Võta inimeste soovitusi kuulda ja ürita ennast vastavalt parandada.

4) Sa tahad alati öelda õigeid asju

Mitte keegi ei taha tunduda sotsiaalselt kohmetuna. Irooniliselt näevad just need inimesed, kes pidevalt oma sõnade pärast muretsevad tobedad välja. Mine vooluga kaasa ja ära muretse niivõrd palju teiste inimeste reaktsioonide pärast.

5) Sa tahad alati kõigile meeldida

Inimesed, kes hoolivad teiste arvamustest liiga palju tahavad kõigile meeldida. See aga on praktiliselt võimatu. Muidugi ei peaks sa muutuma isekaks, aga enda heaolu tuleb seada siiski esimeseks prioriteediks.

6) Sa jätad oma heaolu tahaplaanile

See on sarnane eelmisele märgile. Kui sa tahad kõigile kogu aeg meeldida, siis sul ei ole aega iseendaga tegeleda. Sa teed küll teiste jaoks asju, kuid samal ajal jäävad su enda vajadused rahuldamata.

7) Sa ei oska öelda «ei»

Kui sa tahad kõigile kogu aeg meeldida, siis võtad omale tihtipeale üleliigseid kohustusi. Siiski tasub arvestada oma võimete piiridega ning ei tohi ennast teiste inimeste pärast lõhki rebida.

8) Sa ei väärtusta ennast piisavalt

Sa pead ennast teistest halvemaks ja arvad, et sa ei ole oma ala parim. Selle pärast võid ennast hakata lausa alavääristama. Ole julge, ära karda ja usu iseendasse!

9) Sa tunned oma hobide pärast piinlikkust

Sa arvad, et sinu huvialad on mõttetud ja ei julge nendest teistele rääkida. Kardad, et teised inimesed mõtlevad sinu hobidest halvasti ja jätad need selle pärast enda teada. Kuid tegelikkuses inimesed just hindavad neid, kes on julged ja oskavad endale kindlaks jääda.

10) Sa pole oma eluga rahul

Kui sa pidevalt muretsed selle pärast, mida teised inimesed sinust arvavad, siis on su elu sõltuv teiste inimeste arvamustest. Sa võid isegi selle pärast loobuda oma huvialadest või hakata teesklema, et oled keegi teine. Selline eluviis ei ole jätkusuutlik ja sinu sisemine rahulolu kannatab selle all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles